Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.07.2010.
14:30 >> 17:32h
Vestionline A

Tomica ima plan: Beli mantili će pobediti crne?!

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević izjavio je danas prilikom posete Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu da se u toj zdravstvenoj ustanovi posao odvija normalno. Milosavljević je rekao da zaposleni treba da daju i više nego do sada, naročito u trenutku kada je poljuljano poverenje u zdravstveni sistem.

"U trenutku kada se manje veruje belim mantilima i kada povremeno izgleda da su crni mantili prevladali među belima, na nama je da dokažemo da nije tako", izjavio je Milosavljević.


"Deca su dobro raspoložena, zadovoljna kontaktima i tretmanom, rekao je Milosavljević i dodao: "Postoji mnogo toga što moramo da unapredimo, a jedan od prvih koraka je poboljšanje komunikacije i omogućavanje roditeljima da obiđu decu u bilo koje doba dana i noći".

Dogovor o stalnom prisustvu roditelja tokom lečenja deteta


Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) saopštilo je danas da je posle sastanka sa ministrom zdravlja Tomicom Milosavljevićem odobreno stalno prisustvo roditelja tokom lečenja obolelog deteta na Institutu za onkologiju i radiologiju.


To udruženje u saopštenju navodi i da se na jučerašnjem sastanku, "koji je dao odmah vidljive rezultate", konstruktivno raspravljalo o aktuelnim problemima sa kojima se suočavaju roditelji dece obolele od raka.

 

Predstavnici NURDOR-a su ukazali na probleme sa kojima se suočavaju roditelji dece obolele od raka i u prvi plan istakli pravo na bolovanje roditelja dok traje proces lečenja deteta, a ne na svega četiri meseca, koliko je sada propisano zakonom.


Ministar je obavešten i o neophodnosti za stvaranje mogućnosti rehabilitacije dece koja su završila terapiju, prisustva psihologa na svakom dečjem onkološkom odeljenju kao i o potrebi za prikupljanjem sredstava za rekonstrukciju "Roditeljske kuće".


Milosavljević je najavio da će uskoro biti donet podzakonski akt koji će podrazumevati najstrože norme, kakve postoje u par zemalja.


"Ni jedan stručni skup ne sme da ima satelitski simpozijum koji finansira farmaceutska kuća, što se događalo. Farmaceutske kuće na stručnom skupu ne smeju da utiču na listu predavača i teme", izjavio je Milosavljević.


Prema njegovim rečima, svaki predavač će morati da se na početku predavanja izjasni da li postoji potencijalni sukob interesa.


"Svaka farmaceustaka kuća biće u obavezi da objavi na svom sajtu imena lekara i dugih stručnjaka koje finansira iz bilo kog razloga. To treba da piše u podzakonskom aktu i što treba da se primenjuje", izjavio je Milosavljević.


Vršilac dužnosti direktora Službe pedijatrije na onkologiji Jelena Bokun rekla je da je zaposlenima teško raditi zbog nastale situacije, ali da, uprkos tome, lekari i ostalo medicinsko osoblje normalno funkcionišu.


"Nismo imali nikakvih neprijatnosti od strane roditelja na odeljenju pedijatrije. Imamo i nove pacijente i medicinski deo normalno funkcioniše", izjavila je Jelena Bokun.


Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Dušan Mileusnić rekao je da je ta zdravstvena ustanova proteklih dana funkcionisala bez problema.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online