Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 25.07.2017.
14:35
Vestionline, Sputnjik A

Pravi razlog zbog kog je centru u Nišu potreban diplomatski status

Direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Bojan Glamočanin izjavio je danas da je dobijanje diplomatskog statusa tog centra najbitnije zbog finansija, jer bi se novac, koji sada odlazi na plaćanje poreza na opremu, mogao uložiti u kupovinu nove opreme.

N. Rakić
Srpsko-ruski centar u Nišu

On je za TV "Pink" objasnio da je Centar, kada dobije opremu, dužan da plati deo carine i poreze, a ako bi dobio tu privilegiju diplomatskog statusa, onda bi taj višak novca koji bi ostao od plaćanja carine i poreza mogao da uloži u kupovinu opreme.

Rusija, kaže, i dalje u tome hoće da nam pomogne.

- Postoji oprema koju smo tražili od njih, ništa nije špijunsko - kaže Glamočanin i navodi da je danas stigao kamion opreme, kao dopuna zaliha u magacinima Centra. 

- Ako su agregati, kreveti, ćebad i slična oprema - špijunska oprema, onda jeste. To su dopune zaliha Centra - rekao je Glamočanin. 

Trenutno u Centru u Nišu, kako je naveo, ima oko 20 ljudi, uključujući vozače, prevodioce. 

- Što se tiče Rusa, imamo četiri spasioca i kolegu Vjačeslava Vlasenka, broj pet, taj famozni broj koji se pominje i zbog čega je problem da mi dobijemo diplomatski status - naveo je Glamočanin. 

Upitan zašto se Centar doživljava kao negativno mesto, Glamočanin je rekao da pored softvera koji pomaže u iznalaženju rešenja za svaku vanrednu situaciju, poput poplava, Centar može brzo da reaguje u svakoj vanrednoj situaciji, što se dosad, kaže, pokazalo već nekoliko puta, ne samo na teritoriji Srbije već i na teritoriji država balkanskog regiona. 

- O tome se nije mnogo pričalo. Centar je pružao pomoć i Albaniji i Sloveniji i BiH. Možda smo i zbog te brzine reagovanja smo trn u oku Evropskoj uniji - kaže Glamočanin.

Vrata Centra, rekao je Glamočanin, otvorena su za sve, a kroz svaki njegov deo su prošle i diplomate i mediji, i u njemu nema ničeg vojnog niti špijunskog. 

Koordinator Srpsko-ruskog centra u Nišu Vjačeslav Vlasenko rekao je za "Pink" da je taj centar humanitarni i da nema nikakve veze sa špijunskim aktivnostima. 

Ocenio je da je dobro što je posle tri godine prvi put neko od predstavnika Ambasade SAD bio u Centru, te što je odmah nakon toga usledila poseta tri vojna atašea iz ambasada Švajcarske, Austrije i Poljske. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online