Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.07.2017.
14:22
Vestionline, Tanjug A

Stefanović o Anđusu: Da je Vučić plaćao reket Kuriru...

"Novinar Dejan Anđus, osumnjičen za iznudu novca, uhvaćen je sa kovertom u kojoj je bilo 30.000 evra novčanica", kaže ministar policije i dodaje da oni koji su reketirani nikada neće rešiti problem ukoliko pristanu jednom da plate.

Tanjug
Niko nije iznad zakona: Nebojša Stefanović

- Zamislite da je Aleksandar Vučić mislio da će tako da reši reket 'Kurira'. On plaća skupu cenu za to, tridesetak dana se vodi žestoka, besomučna kampanja protiv njega, jer nije spreman da plati - rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.

On je dodao da svi koji se ogreše o zakon biće uhapšeni i pojasnio da je postao trend u svetu politike da političari koji su bili na čelu lokalnih samouprava i osumnjičeni su da su ispumpavali novac iz javnih preduzeća preko noći postaju najveći kritičari vlasti.

Takođe, stvorila se klima, naglasio je Stefanović, da političari ili novinari ne mogu biti predmet istrage.

- Pa to je divno za kriminalce. Učlane se u NUNS ili UNS, da kažu mi smo novinari, nama ne smete ništa jer ako nam uhapsite za pedofiliju, dilovanje, vi napadate slobodu javne reče i novinarstva. To je besmisleno. Hapse se oni za koje postoji dovoljno dokaza da su učestvovali u izvršenju krivičnog dela - rekao je ministar.

Dejan Anđus osumnjičen je za iznuđivanje novca, a ministar pojašnjava da ljudi treba da znaju da kada tužilaštvo i policija sprovode istragu i kada dođe do privođenja to znači da je prikupljeno dovoljno dokaza za hapšenje.

- Čitao sam komentare da je 'koverta tanka' da u 'njoj nema novca', 'ko zna šta je tamo bilo' i onda vidite da on sam izvuče iz te koverte 30.000 evra. Vidite da je tog čoveka mesecima pritiskao, tražio novac - kaže Stefanović.

Stefanović: Koji je to novinarski posao plaćen 30.000?

Interesantno je , nastavlja dalje, da se pojavljuje i Saša Mirković koji se sumnjiči u Zaječaru za ispumpavanje novca iz javnih preduzeća i on zna da tužilaštvo vodi postupak protiv njega.

- Koji je to novinarski posao plaćen 30.000 evra za mesec ili dva. Ima ekonomskih poslova u IT, svako ko je časno i čestitio zaradio novac nemam ništa protiv toga - rekao je ministar.

On kaže da se pominju ortački poslovi i pita se kako je Anđus postao ortak u firmi koja vredi milione "ajde da vidimo vaše prihode poslednjih 10, 20 godina".

- To se zove srpskim jezikom reket. Kada vam neko iznuđuje novac pretnjama, medijskim linčom, to je reket. Čovek se obrati policiji, sa tužilaštvom napravimo slučaj, da prikupimo dokaze da je to iznuda - zaključio je Stefanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online