Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.06.2017.
17:10
Tanjug A

"Nova vlada - isti kurs"

Nova vlada ima četiri ključne novine, veće učešće SPS-a, rotaciju između ministra Vulina i ministra Đorđevića, povratak Nenada Popovića i kadrovske promene koje su dovele do osnivanja ministarstva za evropske integracije, ocenio je danas izvršni direktor CESID-a, Bojan Klačar.

Tanjug
 

On je za Tanjug rekao da će ova vlada sasvim sigurno biti vlada kontinuiteta, jer nema velikih kadrovskih promena koje bi mogle da poremete kurs.

- Dva nova ministarstva će samo utvrditi strateški put vlade Srbije koja ide u smeru evropskih integracija, a što se tiče životne sredine tu se nalazi ogroman broj propisa koje treba usvojiti tako da to jeste važan resor - kazao je Klačar.

On je dodao da će vlada verovatno nastaviti sličnom dinamikom, jer se radi o ljudima koji se između sebe dobro poznaju.

- Ono što je za očekivati jeste da Ana Brnabić ponudi neke delove u ekspozeu koji će biti drugačiji, a shodno interesovanjima koje ima. Dakle, osnažene evropske integracije, ekonomija, IT tehnologija i ostale oblasti kojima se bavila kao ministarka - rekao je Klačar.

Ističe da je zanimljiv i veći uticaj SPS-a u novoj vladi, što je, kako kaže, verovatno neka vrsta političkog dogovora.

- Taj uticaj se meri na dva načina, kroz učešće Branka Ružića i kroz učešće Gorana Trivana. Verovatno je to želja SNS-a da na neki način zahvali na lojalnom i kooperativnom odnosu SPS-a i njihovom predanom učešću u predsedničkoj kampanji - smatra Klačar.

On je komentarišući rotaciju Vulin-Đorđević rekao da se tu "radi o nekoj vrsti stranačke rokade, budući da nijedan ni drugi nemaju prevelika iskustva i znanja iz oblasti kojima će se baviti".

- Ministarstvo odbrane je specifično, jer je situacija u regionu osetljiva. Videćemo da li je ovo pametno rešenje imajuci u vidu da je Vulin prepoznatljiv po određenoj vrsti tenzične retorike koja je vrlo često bila usmerena i ka državama u regionu. Bilo bi dobro kada bi se ta vrsta javne komunikacije vratila u diplomatske okvire kako se inače rovita situacija ne bi dodatno komplikovala - rekao je Klačar.

On je dodao da smatra da je Vulin jedna od ključnih osoba od poverenja predsednika Vučića kao i da veruje da je to jedan od razloga zašto se on našao na ovoj poziciji.

- Drugi razlozi se verovatno odnose na stvari koje ne možemo da vidimo, a to su neke vrste stranačkih kalkulacija i koalicioni odnosi i naravno procena mandatarke u dogovoru sa Vučićem da on može da pruži određene doprinose u tom ministarstvu - smatra Klačar.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online