Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.06.2017.
12:16
aljazeera.net A

Opozicija: Vučić je izabrao Anu Brnabić po nalogu Zapada

Deo koalicionih partnera SNS-a ne želi da glasa za Anu Brnabić, a navodno su zavladale podele i unutar vladajuće stranke.

Reuters
Ana Brnabić

Odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mandat za sastav buduće vlade poveri ministarki državne uprave i lokalne samouprave Ani Brnabić, izazvala je oštra reagovanja opozicije, a beogradski mediji spekulišu da je osetno nezadovoljstvo i u redovima vladajuće Srpske napredne stranke kojoj je Vučić predsednik.

Dok koalicioni partneri podeljeno reaguju na Vučićevu odluku, konzervativni deo opozicije optužuje novog šefa države da je poklekao pod pritiscima i uticajima Vašingtona, i da Brnabić uopšte nije njegov izbor već odluka koju mu je nametnuo Zapad.

"Lom je potpuni u stranci. Ova odluka je za mnoge iznenađenje. Teško da će svi naši poslanici podići ruku za Brnabić", citira "Blic" neimenovane izvore u vrhu Vučićevih naprednjaka.

Vučićev koalicioni partner Dragan Marković Palma među prvima je poručio da "Ana Brnabić nije njegova premijerka". Marković je ranije izjavio kako na čelo vlade treba doći "domaćin, koji ima porodicu, a poštovan je u svetu".

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da Ana Brnabić ima veće poverenje Zapada nego predsednik Aleksandar Vučić.

- Zato predsednik mora da predloži ono što mu je Zapad naredio. Izgleda da se nije mnogo pitao. Da li je neko čuo obrazloženje zašto je Ana Brnabić dobro rešenje za premijera? Verovatno mu je glupo da kaže da to nije njegov izbor nego tuđ - izjavio je Obradović.

Dodao je i kako je Brnabić "ceo život radila za inostrane kompanije i nevladine organizacije".

Šefica poslaničke grupe "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije" Sanda Rašković Ivić izbor Ane Brnabić nazvala je "kapitulacijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred Vašingtonom".

S druge strane, Liberalno demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića poručuje da je "interesuje politika, a ne ličnost Ane Brnabić", da će podržati njenu spremnost da definiše kao prioritet evropsku budućnost, kao i da napravi razliku između Brisela i Moskve.

POVEZANE VESTI

Petak 16.06.2017. 13:34
Svetska oligarhija forsira gej osobe koje su kod njih politički formatirani i školovani . Njihov cilj je da one sprovode anglosaksonski ultra liberalizam . U tom programu spada i gospođica Brnabić. Ako se neko suprostavi njenog izbora za mesto premijera zbog činjenice da je američki agenat, medije koje drže raznih lobisti će ga optužiti da je homofobičan a ne zbog prave istine...Zbog toga oligarhija vlada preko manjinama...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online