Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 04.06.2017.
15:40
Vestionline, Tanjug A

Moć srpske policije: "Lazar", "Miloš", "Hameri", Žandarmerija...

Centralna svečanost povodom Dana MUP u okviru koje je policija prikazala sposobnosti za borbu protiv svih vidova kriminala i terorizma održana je u Nišu.

Uz nalete helikopterske jedine, na vežbi su pripadnici policije raznih specijalnosti prikazali visok nivo sposobnosti i obučenosti iz svakodnevnog delokruga rada.

Na centralnom gradskom trgu, u prisustvo brojnih građana, pripadnici Specijalna antiteroristička jedinica, Žandarmerije kao i Policijske brigade i Sektora za vanredne situacije priredili su svečani defile. Policijski konji i službeni psi s vodičima privukli su najveću pažnju najmlađih. 

Dan policije

MUP Srbije proglasilo je Duhove za dan MUP-a i dan policije, koji se obeležava u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija 15. juna, na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda. 

Najatraktivniji deo današnjeg svečanosti je bila pokazna vežna oslobadanja talaca iz hotela "Ambasador", u kojoj su učestvovali Specijalna antiteroristicka jedinca, Žandarmerija, Helikopterska jednica, Policijska brigrada i pripadnici Sektor za vanredne situacije. 

Građani su imali priliku da vide i i čuju policijski orkestar, zatim četu  konjanika Policijske brigade Policijske uprave za Grad Beograd, saobraćajne policajce...a prikazana su vozila koja policija koristi "Lazar", Miloš" kao i "Hameri", vozila Gorske službe spasavanja...

Nišlije su videle i desant protivteroristickih jedinica MUP-a, zatim defile, a priređena je i smotra naoružanja i opreme koje koriste pripadfnici MUP-a.

Na početku svečanosti pukovnik policije Dragan Vasiljević raportirao je ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, koji je potom pozdravio pripadnike MUP-a, a zatim izvršio i smotru postrojenih jedinica pred građanima Niša. Nakon himne "Bože pravde" počela je centralna proslava Dana policije. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u Nišu da je Srbija opredeljena za mir i stabilnost, ali da je, isto tako, spremna da odgovori na svaku pretnju.

Svečanost obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Dana policije i slave Ministarstva - Svete Trojice, počela je sečenjem slavskog kolača u zgradi Policijske uprave u Nišu, kao i polaganjem venaca na spomen ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, i spomen obeležje na beogradskoj Čukur česmi. 

Građani Niša u subotu su tokom jednočasovnog defilea, koji je kao uvod u obeležavanje dana MUP-a prošao centralnom gradskom ulicom, videli policijski orkestar, Četu konjanika Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd, kao i policijske službenike opšte nadežnosti, saobraćajne policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online