Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.05.2017.
12:11
alo.rs, Vestionline A

Dafinina porodica nije mrtva?! (VIDEO)

Dafina Milanović, nekadašnja vlasnica Dafiment banke, rekla je u poverenju beogradskom novinaru neposredno posle porodične tragedije 1992. godine, kada su, kako je tada saopšteno, u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj poginuli suprug Dragan, sin Živko i ćerka Ljiljana, da oni nisu mrtvi.

yourtube.com/DesaDeki666
Dafina Milanović ili bankarka Slobodana Miloševića

Prošlo je 25 godina od ovog misterioznog događaja, a ni dan danas nije jasno šta se zapravo dogovilo na auto-putu u Mađarskoj 2. jula 1992, kada je automobil porodice Milanović sleteo s puta.

Još uvek postoji nekoliko verzija ovog događaja, a jedan od njih je da je Dafina zapravo lažirala pogibiju njenih najbližih kako bi ih zaštitila od pretnji ubistvom, jer se već tada nazirala propast njene banke.

Sve je inscenirano

U pitanju su bile stotine miliona maraka, kao i umešanost moćnih i uticajnih ljudi iz državnog vrha koji su učestvovali u pljačku fantomske banke zajedno sa Dafinom, koju su tada nazivali bankarkom Slobodana Miloševića.

Novinar Branislav Krivokapić nedavno je za Njuzvik pisao o susretu sa Dafinom 1997. godine i nikad neobjavljene intervjue od pre dve decenije.

On je bio šokiran rečima vlasnice Dafiment banke.

- Iako se pre sahrane, pet godina ranije, u kapeli zaklela nad sandukom sina Živka, Dafina mi je u jednom trenutku prišla i da ne čuju prisutni šapnula: "Oni su živi, samo ne smeju da se vrate u Srbiju" - napisao je Krivokapić.

Sagovornik, u to vreme blizak tajnim službama, kaže da se Dafina nakon tragedije koja ju zadesila ponašala smireno i opušteno.

Tajna služba izazvala udes

Božo Spasić, nekadašnji pripadnik Državne bezbednosti, kaže za Kurir da je Dafina imala bliske veze sa tajnim službama i da su one najverovatnije izazvale saobraćajnu saobraćajku u Mađarskoj. -Moguće je da je tajna služba naredila da se automobil s njenom porodicom zaustavi i pretrese na granici i da su tom prilikom izazvali kvar na vozilu i oni su svi poginuli. Službama je lakše da ovakve akcije izvedu u inostrastvu i tako "operu ruke" - kaže Spasić.

- Ostala je bez muža, ćerke i sina, ali je veoma brzo nastavila da radi, pa čak i da se pojavljuje i na prijemima i proslavama, oblačila se normalno. U to vreme imala je ogroman novac i bila je veoma moćna, pa nije bio problem da čak i na ovakav način, insceniranom nesrećom skloni porodicu na tajnu lokaciju i promeni joj identitet. U maju te godine situacija u vezi sa bankom bila je dramatična i ona je znala šta može da joj se dogodi. Najviše je strahovala da joj ne otmu ili likviiraju muža i decu - kaže sagovornik.

U prilog ovoj verziji ide i izjava njenog brata Dobrice.

- Meni vlast nije dozvolila da identifikujem zeta i Dafininu decu. Uhapšen sam u Subotici ui vraćen u Beograd, a majci Milanki lica i tela nikad nisu pokazana - rekao je svojevremeno Dobrica.

Dafina je kasnije optužila Slobodana Miloševića za smrt porodice.

Posle propasti banke, jedno vreme živela je u inostrastvu, a 2008. preminula je od raka.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online