Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.04.2017.
14:25
Tanjug, b92.net A

Zabelela se Srbija: Prijepolje i Nova Varoš zavejani, pod snegom i Vojvodina

Sneg koji od utorka uveče pada u Novoj Varoši i Prijepolju dostigao je u planinskim predelima visinu od 30 centimetara. Svi magistralni putevi su prohodni, ali vozila saobraćaju usporeno po mokrim i klizavim kolovozima.

Tanjug
Ništa čudno - sneg usred aprila: Nova Varoš

Problema ima u višim predelima Zlatara, gde pojava magle smanjuje vidljivost i dodatni je razlog za pojačani oprez kod vozača.

Rukovodilac Odeljenja za investicije opštinske uprave Nova Varoš Dejan Grbić, kaže da se putni pravci održavaju prema prioritetima te da je kritično u selima Božetići, Bela Reka i Jasenovo, gde visina snega iznosi i više od 30 centimetara.

Mokar i vlažan sneg napravio je probleme i voćarima ovog kraja.

Direktorka JKP "3. septembar" iz Nove Varoši Suzana Šuljagić kaže da su njihova dva kamiona za čišćenje snega sve vreme na terenu i da obilaze i gradsko i seosko područje.

- Pratimo situaciju i temperaturu i ukoliko bude bilo potrebno, počećemo sa posipanjem soli i rizle - kazala je ona.

Prema njenim rečima, problema sa snabdevanjem vodom, toplotnom i električnom energijom za sada nema.

Šef Odeljenja poljoprivredne stručne službe u Prijepolju Ifet Hamzić ističe da je sneg ugrozio voće koje je u fazi cvetanja i pupoljaka, te da je naročito u opasnosti koštunjavo voće.

Hasan Hasanagić, voćar iz Prijepolja, kaže da sluša savete stručnjaka, ali isto tako tvrdi da ga je višedecenijsko iskustvo naučilo da i sam primeni neke od mera koje stručnjaci nisu skloni da predlože, pa je tako od ranog jutra u svom voćnjaku i uklanja sneg sa stabala šljive, kajsije, trešnje i višnje.

Tanjug
A mislili smo da je gotovo sa čišćenjem snega

Direktor JKP "Lim" iz Prijepolja Enis Memišahović kaže za Glas zapadne Srbije da su od juče po nalogu RHMZ-a i Sektora za vanredne situacije u pripravnosti i da su nadgledali komunalnu situaciju u gradu.

- Noć je protekla mirno u samom gradu nema mnogo snega. Snabdevanje vodom i toplotno energijom je uredno. Prema našim informacijama nema prekida u snabdevanju električnom energijom - ističe Memišahović.

Tanjug
Prolećna idila u Novom Sadu: I Štrand pod snegom

Iako najavljivan samo na planinama i u predelima sa višom nadmorskom visinom, sneg je zabeleo krovove u mnogim gradovima Srbije. Tako su se zabeleli i Novi Sad, Subotica, Zrenjanin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online