Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 17.04.2017.
11:01
Vestionline A

Obradović: Vučić se plaši glasanja u RIK-u

Predsednički izbori nisu završeni sve dok Republička izborna komisija ne proglasi konačne rezultate. To je razlog za paniku u redovima vlasti jer vlast nema većinu u RIK-u za proglašavanje konačnih rezultata neregularnih i pokradenih izbora, ocenio je Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta "Dveri" i predsednički kandidat tog pokreta.

Tanjug, fotomontaža
Obradović optužuje Vučića da je "pokrao izbore"

Izbori se poništavaju ako...

On napominje da su "sve sporne i nezakonite odluke u RIK-u, poput antiustavnog Uputstva o načinu glasanja na KiM, donete uz pomoć glasova članova RIK-a iz redova opozicije".

- Najčešće su to bili Parovićevi i Čankovi članovi RIK-a. Predsednički kandidat Milan Stamatović je smenio svog predstavnika u RIK-u zato što je u više navrata glasao kako vlast kaže. Pred završno i najvažnije glasanje kojim RIK treba da proglasi konačne rezultate predsedničkih izbora, koje će se desiti posle današnjih ponovljenih izbora na tri biračka mesta, odnos snaga u RIK-u je 14-14. Ako tako ostane predsednički izbori moraju biti poništeni i ponovljeni - ocenio je Obradović.

On ističe da "sve zavisi od stava Vojislava Šešelja, Nenada Čanka i DSS".

- Ako njihovi predstavnici u RIK-u glasaju za konačne rezultate neregularnih i pokradenih izbora - Vučić će postati i premijer i predsednik i koordinator svih službi bezbednosti u Srbiji. Ako glasaju protiv izbori moraju biti poništeni i ponovljeni. To je važan test ko je prava opozicija, a ko deo Vučićeve ekipe na vlasti. Jer onaj ko je prava opozicija ne može priznati rezultate neregularnih i pokradenih izbora - rekao je predsednički kandidat "Dveri".

On je javnost i medije pozvao "da dobro isprate glasanje u RIK-u, jer dok ne kupi nekog iz opozicije Vučić nije završio krađu i lopovluk na ovim izborima".

- Sve opozicione predsedničke kandidate pozivam da ne priznamo rezultate predsedničkih izbora i Vučića kao predsednika, i da se pridružimo zahtevima studentskih protesta za ostavkama u RIK-u, REM-u, RTS-u i RTV-u. Ako nas 9 od 11 predsedničkih kandidata to uradi - Vučić je lažni predsednik i izbori moraju biti poništeni i ponovljeni. Šta se čeka? Mladi ljudi na ulicama su pokazali hrabrost i put - sada smo mi iz opozicije na potezu - zaključio je Obradović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online