Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.04.2017.
12:59
Tanjug, Vestionline A

Vulin: Srbi ne mogu biti taoci braće Haradinaj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zatražio je u subotu od međunarodne zajednice da reaguje povodom pretnji Dauta Haradinaj, brata Ramuša Haradinaja, da ukoliko njegov brat bude izručen Srbiji, Srba neće biti na Kosovu i Metohiji, navodeći da Srbi ne mogu biti ničiji taoci, pa ni braće Haradinaj.

A. Čukić
Aleksandar Vulin apeluje na Međunarodnu zajednicu da zaštiti Srbe na Kosovu

Vulin je u subotu u Novom Sadu rekao i da je Daut Haradinaj, izjavio ono što na žalost, misli velika većina predstavnika političkog života u Prištini.

Vulin je komentarišući izjavu Dauta Haradinaja rekao da većina političara u Prištini smatra da su Srbi smetnja na KiM, da proces etničkog čišćenja nije završen i da se prema Srbima na KiM mogu odnositi kao prema nekakvom predmetu ucena.

On je naglasio da traži od međunarodne zajednice da brzo reaguje i da ne dozvoli da prolaze dani kada se izgovaraju takve reči i kada se ozbiljno ugrožava bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

- Srbi ne mogu biti taoci nikoga i ničije politike, pa ni braće Haradinaj. Država Srbija će pažljivo pratiti šta se govori i šta se radi na prostoru Kosova i Metohije i upozoravamo sve da vrlo vode računa da Srbi na KiM nisu sami i nezaštićeni i da ne mogu biti predmet ničijih ucena ni taoci ničije politike - rekao je Vulin.

Dodao je i da moli međunarodnu zajednicu da vodi računa o svom mandatu i o svom autoritetu i da se vrlo brzo oglasi i ogradi od takvih izjava i da u najkraćem roku stavi do znanja da je njen cilj da sprovede svoj mandat a to, kako je kazao, znači vladavinu prava na prostoru Kosova i Metohije.

- Ne može Srbima da se preti etničkim čišćenjem zato što se ovaj ili onaj sud opredeljuju prema nečijoj ulozi u ratovima i nečijim ratnim zločinima. Uostalom, da nije bilo Haradinaja i da nije bilo ratnih zločina ne bi se ni osnivao Sud za ratne zločine OVK - naglasio je Vulin.

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Daut Haradinaj, u emisiji InfoBox RTV Dukađini, zapretio je i ratom ukoliko njegov brat Ramuš bude izručen iz Francuske u Srbiju, preneo je prortal Kos sev.

Kako se navodi, on je rekao da, ukoliko međunarodna zajednica želi Kosovo bez srpske zajednice, onda neka ga izruče.

- Mogu da nas ubace u rat, ništa drugo. Ne znam za druge, ali ja znam za sebe - ako oni naprave grešku i učine to (izruče Ramuša Haradinaja), onda budite spremni za ozbiljnije teme. Ako želite etničko Kosovo bez Srba, onda hajde da se šalimo - rekao je on, prenosi Kos sev.
   

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online