Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.04.2017.
13:38
Danas A

"Vučić kroji državu prema svojim potrebama"

Aleksandar Vučić najavio je još pre izbora da će ukoliko postane predsednik preseliti predsedništvo sa Andrićevog venca i vratiti objekat Narodnom muzeju.

A. Čukić
Različita mišljenja o preseljenju kancelarije predsedništva koju je Aleksandar Vučić najavio

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić saglasan je sa odlukom i kaže da je i sam za vreme svog mandata predsedništvo preseli sa Andrićevog venca kako bi se taj objekat vratio Narodnom muzeju.

 Nažalost, u to vreme to nije bilo moguće, jer je u Palatu Srbija već bio preseljen MUP i nije bilo mesta za normalno funkcionisanje Predsedništva. Takva je bila odluka tadašnje vlade. Preseljenje ima pravi smisao samo ukoliko se zgrada na Andrićevom vencu vrati Narodnom muzeju, koji je u neprekidnoj rekonstrukciji, a kome je ta zgrada nekada i pripadala, kaže Tadić.

Saša Janković, predsednički kandidat koji je posle Vučića osvojio najviše glasova na izborima misli drugačije.

- Vučić na svaki način kroji državu prema svojim potrebama, to nije ništa novo. Tek će se razmere i posledice toga šire uočavati i umnožavati.. napominje Janković.

Đukanović: Odličan Vučićev potez

Član predsedništva SNS Vladimir Đukanović, smatra da je ovo odličan Vučićev potez jer bi se na ovaj način smanjile saobraćajne gužve.

- Preseljenjem Predsedništva iz centra Beograda u Novi Beograd smanjile bi se gužve pri dolasku stranih državnika, lakše i bezbednije bi se organizovale posete stranih delegacija i svima bi bilo bolje i građanima i funkcionerima. Sadašnje Predsedništvo na Andrićevom vencu treba pretvoriti u Faberžeov ili neki drugi muzej koji bio privlačan za posetioce, objašnjava Đukanović.

Aleksandar Stevanović , potpredsednik DJB delimično je saglasan sa Đukanovićem po pitanju saobraćajnog kolapsa u centru grada prilikom zvaničnih poseta stranih državnih zvaničnika.

- Aleksandar Vučić će biti na Novom Beogradu i skoro nikome neće biti posebno interesantno ko dolazi kod njega, kaže Stevanović.

"Još će mnogo vode proteći Dunavom pre preseljenja"

Poslanica Poslaničkog kluba Za spas Srbije Dijana Vukomanović, nije previše optimistična po ovom pitanju.

- Živi bili pa videli da li će Aleksandar Vučić uspeti u nameri da useli predsedničku fotelju u bivšu Palatu federacije. Mislim da će još mnogo vode Dunavom proteći dok se to ne dogodi, smatra Vukomanović.

Dragan Šormaz , poslanik Srpske napredne stranke podržava Vučićev potez.

- Sadašnje sedište predsednika na Andrićevom vencu je bila rezidencija Karađorđevića koju su pretvorili u muzej. Tu su zgradu napastvovali kao i sve vredno u ovoj zemlji posle 1945. godine. Zgradu bi sada trebalo ponovo pretvoriti u muzej, kaže Šormaz.

- See more at: http://www.danas.rs/politika.56.html?news_id=343015&title=Jankovi%c4%87%3a+Vu%c4%8di%c4%87+kroji+dr%c5%beavu+prema+svojim+potrebama#sthash.GBvFe4Mw.dpuf

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online