Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.04.2017.
18:01
B. Đokić - J. L. Petković A

U fotelju uz trube i šampanjac

Odmah pošto je bilo izvesno da je Aleksandar Vučić prešao magičnu cifru od 50 procenata i obezbedio sebi predsednički mandat, to je objavljeno iz njegovog izbornog štaba u Novom Beogradu. Istog trenutka počelo je slavlje u štabu naprednjaka, a veselilo se uz trubače do jutra.

A. Čukić
Jedini zadovoljan: Aleksandar Vučić

Svilen konac

Slavlje je začinjeno srpskim, ali i ruskim pesmama pošto se priključio i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin. Uz zvuke pesme "Svilen konac" pucali su čepovi šampanjskih boca, a kraj Vučića su stajali najviši partijski funkcioneri.

Takođe i koalicioni partneri, kao što je Ivica Dačić, ali i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i biznismen Bogoljub Karić, koji se nedavno vratio u Srbiju pošto je zastareo sudski proces protiv njega.

- Imamo osmeh lep, radost i novog predsednika - s vrata je rekao Karić.
Vučić je kasnije ocenio da je pobeda bila čista kao suza.

A. Čukić
Žurka: Dragoljub Mićunović u Jankovićevom štabu

- Dobio sam 12 odsto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno. Čestitam mojim protivkandidatima, neki su ostvarili odlične rezultate. Glasovi za Belog ili za pojedine antisistemske kandidate znače da postoje ljudi koji nisu zadovoljni - rekao je Vučić koji je na veselju uz trubače ostao do tri ujutro.

Šešelj zaćutao prvi put

Lider radikala Vojislav Šešelj došao je u sedište stranke u Zemunu sat pre zatvaranja birališta. Pozdravio je novinare i ušao u kabinet, a rezultate je čekao sa saradnicima. Novinare su tradicionalno poslužili jagnjećim i prasećim pečenjem i pitama. Na stolovima su bili i sokovi, vino i šljivovica. Raspoloženje je bilo dobro dok nisu stigli rezultati, a prvi put Vojislav Šešelj se nije obratio novinarima.

Bubnjari za doček

Jednako veselo bilo je i u izbornom štabu Saše Jankovića na beogradskom Dorćolu, gde su bubnjari dočekivali goste. Među njima su bili glumci Branislav Trifunović i Branislav Lečić, muzičar Marčelo, komičar Zoran Kesić... Mnogo mladih, buka, graja, sve je izgledalo kao izborni štab kandidata koji je upravo dobio izbore.

Atmosferi u štabu Jankovića doprineli su i rezultati iz tri centralne beogradske opština u kojima je pobedio Vučića, iako je izgubio u preostalih 14.

U izbornom štabu Vuka Jeremića nervoza se ubijala kokicama iz kutija s natpisima "Biće manji od kukuruznog zrna" i "Pući će kao kokice." A onda su zavladali muk i neverica. Neraspoložen, Jeremić je zahvalio građanima na podršci.

POVEZANE VESTI

Utorak 04.04.2017. 18:21
Ал Шеки пуко ки дулек, бем ти сунце, онај сукленџа Прелетачевић имао дупло више гласови од њега...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online