Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 03.04.2017.
18:01
D. Dekić - Vesti A

Prljava kampanja i na dan izbora

Lažne poruke, podmetanje plakata, hapšenje aktivista tokom predizborne tišine, optužbe su koje je preko društvenih mreža iznela opozicija na račun vlasti. Prepucavanja su nastavljena i na dan izbora, a DS je saopštio da bilo falsifikovanih letaka i postera Saše Jankovića.

Tanjug
Podmetanja, batine i lažni pozivi na dan izbora

Takođe i noćnih telefonskih poziva biračima u ime aktivista DS s pitanjem "da li ćete glasati za Sašu Jankovića?". Tvrdili su i da su aktivisti SNS-a prelepljivali kola nalepnicama sa likom Jankovića po automobilima.

U petak posle ponoći, navode u DS-u, policija je uhapsila njihove aktiviste u Rakovici koji su protestovali zbog prelepljivanja javnih površina plakatima Aleksandra Vučića. U policiji, međutim, kažu da su preko plakata sa likom Vučića, pisali "gotov je", zbog čega su privedeni, legitimisani i pušteni.

Šećer i ulje za glas

Redakciji "Vesti" javilo se nekoliko građana Mladenovca, odakle je kandidat Ljubiša Preletačević Beli. Oni su rekli da su im aktivisti dolazili na vrata i delili ulje, šećer, plazma keks, supe iz kesice i začin i pri tome ih savetovali da glasaju za Vučića.

Do sukoba unutar SNS-a je došlo u Srbobranu, a lokalni medij navodi da je grupa ljudi mučki prebila Đorđa Grujića, osnivača opštinskog odbora te stranke, zbog čega je blizu 200 građana uoči izbora protestovalo. Grujić je kritikovao "bahatu lokalnu vlast da zapošljava ljude sa strane" po nalogu Srđana Kruževića, koordinatora SNS-a za tu opštinu.

Opozicija je iznela i da su kontrolori uoči izbora dobijali poruku da nisu uvršteni u spisa kako bi odustali od posla.

Kandidat za predsednika Saša Radulović je doživeo neprijatnost kada je član biračkog odbora dobacio novinarima da ne uzimaju izjavu od "lopova". Nazvao ga je i "barabom", pa je lider pokreta Dosta je bilo tražio da se pozove policija.

Velja izbačen iz spiska

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, žestok kritičar vlasti, nije mogao da glasa u Čačku. On je dobio poziv za glasanje, ali mu je rečeno da nije upisan u birački spisak iako na tom mestu glasa više od 20 godina.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.04.2017. 22:11
U dobru se ne ponesi a u zlu se ne ponizi.Pa neka se opozicija obrati američkoj ambasadi što je i do sada radila.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online