Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.04.2017.
02:11
mondo.rs, Vestionline A

Turci u Beogradu rade sve što u Turskoj ne smeju

Stotine turista iz Turske svakog vikenda dolaze u Beograd da se provedu sa svojim ljubavnicama, pošto su novi zakoni koje je uveo njihov predsednik Redžep Erdogan veoma rigorozni prema vanbračnim vezama.

commons.wikimedia.org/Vlada Marinković
Beograd postaje raj za turiste

Turci moraju da u svojoj zemlji kriju ljubavnice i glume uzorne muževe jer ih u suprotnom čekaju ozbiljne kazne, društvena osuda i gubitak imovine u brakorazvodnim parnicama.

Međutim, u Beogradu mogu na miru da uživaju sa svojim ljubavnicama i da se usput prepuste čarima kocke i alkohola, koji su im u Turskoj takođe zabranjeni, piše "Informer".

Sagovornik ovog lista koji u Beogradu radi kao vodič i prevodilac Turcima, kaže da se turisti iz ove zemlje bukvalno ponašaju kao pušteni sa lanca čim slete u našu zemlju.

- Turci koji imaju ljubavnice našli su se u velikom problemu otkako je predsednik Erdogan uveo zakone koji, po ugledu na šerijat, štite bračni moral i strogo kažnjavaju bračne izlete. A u slučaju razvoda zbog preljube, mogu da ostanu bez kompletne imovine. Zbog toga su rešili da u Turskoj glume uzorne muževe i porodične ljude, a da se sa svojim švalerkama nesmetano i opušteno provode u Beogradu. Oni smatraju da je naša prestonica idealna za dobru zabavu u svakom smislu te reči - kaže izvor i opisuje kako to konkretno izgleda.

"Turci čim slete u Beograd odmah skinu burmu i potpuno se opuste. Bukvalno se ponašaju kao da su pušteni sa lanca! Ne samo da se ludo provode sa švalerkama, već se prepuštaju i kocki i alkoholu, porocima koji su im u Turskoj takođe zabranjeni. A čim se vikend završi, vraćaju se u Tursku i odmah na aerodromu razdvajaju od ljubavnica. Potom odlaze kući ženama kojima odsustvo naravno pravdaju službenim putovanjem".

Ove informacije potvrdio je i direktor Juta-e Aleksandar Seničić, koji objašnjava da Turci ovde rade sve što ne mogu u svojoj zemlji.

- Sve što ste saznali je tačno. Turci ovde uglavnom dolaze u parovima, tako i bukiraju sobe, a te pratilje im nisu zakonite supruge. Ovde ih niko ništa ne pita i imaju maksimalnu privatnost. Takođe, oni Srbiju vole i zbog drugih stvari koje ne smeju da rade u Turskoj. Ovde mogu da piju, da se kockaju… Zbog svega toga je i interesovanje ogromno i mislim da će iz godine u godinu biti sve veće i veće - kaže Seničić.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, kaže da oko 70.000 turista iz Turske godišnje poseti Beograd i da su oni najznačajniji i najbrojniji turisti u prestonici.

- Turisti iz Turske ne vole da rezervišu posetu Beogradu preko agencija, već uglavnom dolaze u privatnom aranžmanu. Dosta novca troše na izlaske i noćni provod do ranih jutarnjih sati, a dolazak u Srbiju za njih nije skupo zadovoljstvo. Moguće je da u našem gradu uživaju i sa ljubavnicama, ali ima i onih koji dolaze sa svojim porodicama - objašnjava Popović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online