Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 10.03.2017.
11:04
Danas, Vestionline A

Prljavo: Ruski avioni za Vučića 2017. kao Fijat za demokrate 2008!

Politika je... prostitutka, a političari su... katastrofa. Da su svi isti i da bi zarad vlasti uradili mnogo, a nepojmljivo više nego bilo koji pošten čovek, svedoči i primer sadašnjih predsedničkih izbora u Srbiji, koje je moguće opipljivo uporediti sa parlamentarnim izborima 2008. godine bar po jednoj stvari - velikim pobedama izbornih favorita neposredno pred glasanja. Naime, 2008. godine Demokratska stranka je glasove vabila dovođenjem Fijata u Srbiju, a 2017. godine Vučić glasove vabi kupovinom ruskih "migova".

Tanjug (Arhiva)
Mnogo je jači od demokrata - umesto automobila dovodi avione: Aleksandar Vučić

U prvom slučaju takozvane demokrate su zaista i pobedile na izborima (Za evropsku Srbiju - Boris Tadić), a za drugi slučaj tek predstoji da se vidi kakav će efekat ostaviti ruski "migovi" na stvaranje "najjače sile u regionu".

Bilo kako bilo, sagovornici lista "Danas", koji se bavi razmrsivanjem medijskih spekulacija oko dopremanja "migova" krajem ovog meseca (24. ili 28. marta), smatraju da je reč o političkoj kampanji. Moguće je, naime, da sva prilagođavanja aviona budu izvršena u Srbiji, a šta to znači za državu i ljude?

- Izgleda da će se sve to uraditi u Srbiji umesto u Rusiji, iako je mnogo isplativije i korisnije da se taj posao završi u Rusiji. To znači dalje dodatne troškove za poreske obveznike Srbije, jer mi građani to finansiramo. Dakle, u ovom slučaju dodatni troškovi će nastati prevremenim dopremanjem ruskih "migova" u Srbiju, kako bi Vučić u kampanji za predsednika Srbije mogao da se slika i dodvori biračkom telu fasciniranom ruskom tehnikom - rekao je za "Danas" vojni analitičar Aleksandar Radić.

Komentarišući efekat "migova" na kampanju Aleksandra Vučića, Bojan Klačar iz CESID-a podseća na primer "finog podešavanja kampanje" - dovođenje Fijata, koji je upriličila Demokratska stranka u finišu izborne kampanje 2008. godine.

- U svakom slučaju, dolazak ruskih ratnih aviona i njihov navodni prelet vazdušnim prostorom Srbije je dogašaj koji će homogenizovati Vučićeve birače i u izvesnoj meri demotivisati birače Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Vojislava Šešelja... - zaključio je sagovornik "Danasa".

POVEZANE VESTI

Petak 10.03.2017. 12:15
Било како они бар покушавају да нас ојачају а не као они прошли што су претопили и распродали све што је имало било какву вредност. Какве смра/дине без образа и части, још имају три чисте да се буне. У нормалним земљама би поодавно трунули по самицама због велеиздаје ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online