Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.03.2017.
12:50
Vestionline, Alo.rs A

SPS traži istragu: Slavicu hteli da ubiju?

Ministraka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, koja se uspešno oporavlja od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, u razmaku od samo nekoliko sati je, verovali ili ne, doživela čak dva udesa na jugu Srbije! Upravo to je dalo povoda njenim stranačkim kolegama da tvrde da ove nesreće nisu slučajne i da se iza svega krije pokušaj ugrožavanja života funkcionerke SPS-a!

Tanjug
TPosle udesa ministarka se oporavlja u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica

Lider SPS-a i šef srpske diplomatije Ivica Dačić juče je, pre nego što je obišao svoju partijsku drugaricu u bolnici, rekao za "Alo!” da je ministarka dobro i da će sve izdržati.

- Ono što brine jeste činjenica da je za jedan dan imala dva udesa i očekujem da se svi detalji ispitaju, jer u SPS-u sumnjamo da se radi o slučajnosti - rekao je za ovaj list Ivica Dačić.

Vozač uleteo u "makazice"?

Kako "Alo!" saznaje u MUP-u, prema prvim, preliminarnim, nezvaničnim rezultatima uviđaja, vozač "audija 6" u kojem je bila ministarka izgleda da je uleteo u klasične "makazice", kako se to narodski kaže.

- On je u četvrtak oko 19.45 krenuo u obilaženje na putu u Grdeličkoj klisuri, kilometar od Predejana, kada je naleteo na teretno vozilo iz suprotnog smera. Trenutno traje veštačenje automobila u kojem je bila ministarka - naveli su u MUP-u.

- Slavica je dobro. Postoji mogućnost da je operišu, ali je ona jaka žena i izdržaće sve. Mi smo svi uz nju. Ono što brine jeste činjenica da je za jedan dan imala dva udesa i očekujem da se svi detalji ispitaju, jer u SPS-u sumnjamo da se radi o slučajnosti. Naročito što svi strepimo od "potpisa takozvanog sudara s kamionom” - rekao je on.

Da dva udesa u samo nekoliko sati nisu slučajnost, tvrdi i državni sekretar u MSP-u Ivica Tončev, koji za "Alo!” kaže da će SPS tražiti da se ispitaju svi detalji udesa.

- Ne verujemo u slučajnosti. Zar je moguće da isti dan u istom mestu isti automobil sa Slavicom Đukić Dejanović ima dva sudara? Tražićemo da se formira posebna grupa da ispita sve. Slavica je, hvala bogu, dobro, ali ne smemo ništa prepustiti slučaju - kaže Tončev.

Podsetimo, prvi udes koji je doživela ministarka bio je pri dolasku na miting u Vranju, kada je na ulazu u taj grad, došlo do "manjeg čukanja sa drugim vozilom”, a drugi u Grdeličkoj klisuri pri povratku iz Vranja, kada je njen automobil smrskan, a ona i vozač volšebno prošli sa povredama koje nisu opasne po život.

Slavica Đukić Dejanović je u petak pre podne iz KC Niš primljena na Institut za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica, gde su lekari nakon opsežne medicinske dijagnostike odlučili da ipak sačekaju sa intervencijom.

Slavica je jaka!

Počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić navodi da se čuo sa Slavicom i da mu je "zvučala dobro”.

- Ona je jedna jaka, pametna žena i verujem da će se oporaviti brzo. Mislim da ne treba posebno ispitivati uzroke nesreće, ja nisam teoretičar zavera. Sve ovo je samo život, desila se nesreća, i najbitnije je da je ona dobro. Bez obzira na to što je to teška povreda, ona će uspešno biti zalečena. Isto važi i za dečka koji ju je vozio - rekao je Mrkonjić za "Alo!".

- Ministarka nije operisana. Ona je primljena kod nas i oseća se dobro. Zadržaće se kod nas nekoliko dana. Proces dijagnostike i dodatni konzilijarni pregledi su organizovani. Svi postupci dosadašnjeg njenog lečenja bili su veoma dobri i profesionalni, a mi samo nastavljamo. Danas do kraja dana ćemo odlučivati da li će biti hirurške intervencije ili ne i to saopštiti ministarki - kazao jeprof. dr Zoran Baščarvećić, direktor Instituta Banjica.

Noć između četvrtka i petka opisuje prof. dr Zoran Radovanović, direktor KC u Nišu, koji kaže da je ministarki kada je dovezena urađen takozvani traumatski skener, od glave do pete.

- Zadobila je prelom glavice kosti nadlaktice u ramenom zglobu. Ključna kost nije polomljena, a sve drugo, uključujući karlicu, meke organe i tkiva, bilo je u redu. Njeno stanje je stabilno, ona je svesna, komunikativna. Operaciju spajanja koštanih fragmenata u ramenom zglobu radimo i mi, ali smo doneli konzilijarnu odluku, u dogovoru sa Slavicom, koja je, pre svega, lekar, da je bolje da se intervencija uradi na Banjici, jer postoperativni tok u bolnici traje 15 dana. Vozač je takođe u dobrom stanju. Njemu je urađena sva neophodna dijagnostika i ustanovljene povrede glave u vidu posekotina. Njega smo, zajedno sa Slavicom, poslali u istom vozilu Hitne pomoći, uz pratnju medicinskog osoblja, za Beograd - naveo je prof. dr Radovanović.

Dama je i u bolničkom krevetu

Ministarku je u petak oko 10 časova ispred Banjice dočekao njen vidno zabrinuti suprug, Ranko Dejanović, zajedno sa njegovom ćerkom i prijateljem generalom Zoranom Popovićem.

- Čuli smo se, ali nismo pričali da li je svesna onoga što se dogodilo. U trenutku nesreće ona je sedela na mestu suvozača, erbegovi su se otvorili istog trenutka. Žalila se na bolove u desnom ramenu - kazao je Dejanović, koji je, videvši kako njegovu suprugu iznose iz vozila Hitne pomoći, sa vidnim olakšanjem, uz osmehe i poljubac pozdravio svoju ženu. Potom su je odvezli u bolničku sobu. Ministarka je dobro izgledala, imala je urednu frizuru i malo šminke na licu

Prof. dr Vladimir Đukić, bivši direktor Urgentog centra KCS-a i savetnik u Ministartvu zdravlja, kaže za "Alo!” da je cele noći bio sa Slavicom u Kliničkom centru u Nišu.

- Bio sam sa Slavicom u Nišu, a onda i na Banjici pre operacije. Ona je dobro. Uz prelom nadlaktice, dobila je lakši potres mozga. Ne seća se događaja. To se zove retrogradna amnezija, koja je normalna za traumu u momentu povređivanja. Nije znala šta se desilo. Sada je u najnormalnijem stanju - rekao je prof. dr Đukić..

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online