Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.02.2017.
00:45
blic.rs A

Tajna večera: Kosovski milioner platio Mesiću da brani Haradinaja

Pravo prijateljstvo se ne kupuje, već stiče novcem - to je ideja vodilja bivšeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića. Njega je, kako "Blic" saznaje, kosovski milioner Bedžet Pacoli debelo platio kako bi se javno založio za slobodu lidera OVK Ramuša Hardinaja.

Tanjug
Postao albanski lobista: Stjepan Mesić

Mesić je posetio prošle nedelje Prištinu kada je "ozvaničio" prijateljstvo sa Haradinajem, baš u predvečerje odluke Apelacionog suda u francuskom gradu Kalmaru, koji bi u četvrtak trebalo da se izjasni povodom zahteva Srbije za izručenje lidera OVK, zbog stravičnih ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, piše "Blic".

Bivši predsednik Hrvatske i SFRJ je rekao da se u Hrvatskoj sa pažnjom prate dešavanja posle Haradinajevog hapšenja.

- Upoznat sam sa svim detaljima nakon hapšenja mog prijatelja Ramuša Haradinaja, za koga se nadam da će se uskoro naći na slobodi - rekao je Mesić, koji je razgovarao sa kosovskim premijerom Isom Mustafom i sastao se sa rukovodstvom Alijanse za budućnost Kosova čiji je lider Haradinaj.

Da je Mesić postao pravi albanski lobista dokaz je i fotografija do koje je “Blic” došao, a na kojoj večera sa kosovskim multimilionerom Bedžetom Pacolijem. Reč je o čoveku koji ne žali novac ni veze kako bi Haradinaja video na slobodi, o čemu smo pisali u nekoliko navrata. Nije tajna da Albanci višestruko nagrađuju novcem svakog ko zastupa njihove interese u svetu pa je tako jasno da je Mesić za izlive prijateljstva sa Haradinajem dobio debelu Pacolijevu napojnicu.

Pacoli, koji već decenijama u javnosti figurira kao najbogatiji Albanac, svoje bogatstvo stavio je u funkciju Haradinajeve slobode, tako je maltene prvi objavio na svom Fejsbuk profilu da je Haradinaj pušten da se brani sa slobode. Kao sledeće korake najavio je zalaganje za ukidanje Interpolove poternice i vraćanje Haradinaja na Kosovo.

Politički analitičar Branko Radun slaže se da bivši hrvatski predsednik deluje kao pravi albanski lobista.

- Mesić je bio poznat po proalbanskim izjavama još početkom devedesetih godina, za vreme vladavine Franje Tuđmana, ali i kasnije. Očigledno da postoji tradicionalno, višedecenijsko strateško partnerstvo Albanaca i Hrvata koji imaju Srbiju kao zajedničkog neprijatelja - naglašava Radun.

Odluka francuskog suda u četvrtak

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru će u četvrtak saopštiti odluku povodom zahteva Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja zbog sumnje da je izvršio ratne zločine na Kosovu i Metohiji. Moguće su tri opcije: da sud naloži prikupljanje dodatnih informacija i zatraži dalje razmatranje, da izruči Haradinaja Srbiji ili ga pusti u potpunosti na slobodu.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.02.2017. 09:22
A sta drugo ocekivati od srpski neprijatelja?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online