Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 21.02.2017.
20:14
Vestionline A

Šta čeka Tomislava Nikolića posle izbora?

Posle sastanka Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, jasno je da se mandat osnivača Srpske napredne stranke na mestu šefa države polako bliži kraju. Ali, ishodom susreta otvoreno je pitanje Nikolićeve budućnosti u politici, odnosno, šta će raditi kada preda funkciju novom predsedniku, piše N1.

Tanjug
Tomislav Nikolić kao da ne veruje šta ga je snašlo

Odlazak u političku penziju?

Iako Nikolić tvrdi da će sa Vučićem i ubuduće voditi zemlju, analitičari mu predviđaju samo funkciju bez mnogo moći, odnosno, neku vrstu političke penzije. I pored podrške lideru SNS-a, politički analitičar Dragomir Anđelković ne veruje da je Nikolić uspeo da dogovori funkciju koja će imati veliku političku moć, jer je iz sukoba sa Vučićem izašao kao poraženi.

- Kada je već poražen u toj bici, zašto bi neko sa njim pravio kompromis i davao mu neke ustupke. Ja pre mislim da je za Nikolića u situaciji u kakvoj se našao dovoljno bilo da dobije častan izlaz, neku vrstu mosta da ne ide u bitku u kojoj će biti potpuno poražen i osramoćen i to mu je Vučić ponudio - kaže Anđelković.

Slično mišljenje je  izneo i izvršni direktor CESIDA, Bojan Klačar.

- Mislim da je Tomislav Nikolić negde, na neki način, pred nekom političkom penzijom i da će ostati prisutan u političkom životu, ali ne na način da može zaista da ima ozbiljnu političku moć pirlikom odlučivanja ili u samoj stranci - rekao je Klačar.

Na takav način, posle odustajanja od predsedničke kandidature, Nikolića vidi i najveći broj onih koji su učestvovali u anketi na sajtu N1.

Od oko 700 glasova, na pitanje na kojoj funkciji vidite Nikolića posle izbora, nešto više od 44 odsto odlučilo se za odgovor - u političkoj penziji. Nešto više od 17 odsto kaže da ga vidi na mestu amabasadora, a oko 15 odsto kao počasnog predsednika SNS.

Kao premijera Nikolića vidi nešto više od 11 odsto onih koji su učestvovali u anketi. Nešto manje od 7 odsto navelo je da ga vidi kao budućeg savetnika, a oko 5 odsto smatra da će Nikolić biti budući predsednik naprednjaka.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.02.2017. 21:55
изволи пиичко смрдљива избриши и ове коментаре.
Utorak 21.02.2017. 21:56
изволи пиичко смрдљива избриши и ове коментаре.
Utorak 21.02.2017. 21:55
изволи пиичко смрдљива избриши и ове коментаре.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online