Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.06.2010.
07:00 >> 11:48h
Tanjug A

Bajkeri u humanitarnoj misiji ka KiM

Više od 1.500 motociklista iz cele Srbije krenuo je danas put Kosovske Mitrovice, u okviru humanitarne manifestacije "Bajk rok misija". Bajkeri su najavili da pokreću akciju "Svaki bajker jedno dete" u okviru koje će pokušati da školuju i finansiraju decu koja su ostala bez roditelja.

Dolazak u Kosovsku Mitrovicu planiran je oko 18 sati, kada će biti i održan koncert na kome će između ostalih učestvovati "Riblja čorba", "Partibrejkersi", "Alisa" i "YU grupa".

Ove godine "Bajk-rok misija" prvi put će trajati tri dana, izjavio je mitrovičkom radiju Kontakt plus predsednik udruženja "Harli Dejvidson Srbija" Milić Radević i dodao da će ove godine misija imati humanitarni karakter.


"Ova misija se razlikuje od prošle godine zato što ćemo ove godine pokrenuti akciju koja će se zvati 'Svaki bajker jedno dete'. Pokušaćemo da školujemo i finansiramo decu koja su ostala bez roditeljskog staranja", rekao je Radević.


U okviru misije, bajkeri bi trebalo na Vidovdan da posete Gazimestan.

Besplatno gorivo za učesnike "Bajk-rok misije"


Naftna industrija Srbije obezbedila je besplatno gorivo za sve učesnike humanitarne akcije "Bajk-rok misija", od Beograda do Kosovske Mitrovice. Na putu do Mitrovice, motociklisti će moći da sipaju gorivo na dve benzinske pumpe. U akciji, čiji su organizatori NIS i Moto klub "Harli Dejvidson", učestvovaće moto-klubovi iz Srbije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Bugarske i Mađarske.

Kosovska policijska služba najavila je da će u subotu pojačati prisustvo svojih pripadnika tokom koncerta u Kosovskoj Mitrovici i prilikom proslave Vidovdana - 28. juna na Gazimestanu.


"Za dane vikenda obezbedićemo posebno deo oko Srednje tehničke škole 'Mihailo Petrović Alas' gde će biti stacionirani učesnici 'Bajk-rok misije", rekao je Tanjugu zamenik regionalnog direktora KPS Ergin Medić.


Medić je kazao da će na Vidovdan, 28. juna, policija obezbediti pratnju za sve organizovane odlaske iz Mitrovice na Gazimestan gde se, kako je ocenio, očekuje dolazak oko 4.000 ljudi.

On je apelovao na građane i organizatore da se jave najbližim policijskim stanicama kako bi im olakšali rad na terenu i organizovanje pratnje do Gazimestana.


Odlazak na Gazimestan na Vidovdan najavilo je više od stotinu bajkera, posle čega je predviđen povratak u Beograd.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online