Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 14.01.2017.
18:30 >> 19:39h
Vestionline, Tanjug A

Vučić oštro upozorio Albance: Mir je u svačijem interesu! Ne igrajte se!

Predsednik vlade Srbije upozorio je kosovske Albance da ni ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti.

N. Đurović
Vučić: Albanski specijalci pokušali da miniraju prugu i uhapse mašinovođu i putnike! 

- Ovo je moje poslednje upozorenje, moja molba Albancima da ni ne pokušaju da napadnu oružjem Srbe na Kosovu i Metohiji, jer Srbija to neće dozvoliti", rekao je premijer na vanrednoj pres konferenciji, posle sednice Biroa za korodinaciju službi bezbednosti, a povodom događaja koji su usledili posle polaska voza na liniji Beograd - Kosovska Mitrovica.

- Srbe pozivam da ostanu mirni, na svojim ognjištima - rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija želi mir, ali da je Priština pokušala da izazove sukob, da priprema "ratne igre", o čemu je, kako kaže, već obavestio EU, a tokom večeri će i Moskvu, te sutra Kinu i SAD.

On je rekao da nikome ne preti, već da moli Albance da se ponašaju odgovorno, jer je u svačijem interesu da se očuva mir, te da ni ne pokušaju da napadnu Srbe: 

"Pošto ćemo morati da zaštitimo svoj narod".

- Nemoj da govore da ja pretim, ja ne pretim, samo ih molim da ne ubijaju Srbe - moja je molba da ne ubijaju Srbe, jer Srbija to neće dozvoliti - naglasio je Vučić.

Ponovio je da je njegova molba kosovskim Albancima da se "ne igraju mirom" i da "ne ugroze ono što smo dugo, dugo gradili, a to su mir i sigurnost za sve građane - istakao je Vučić.

- Ovo je moja poslednja molba i upozorenje Albancima. Nećemo dozvoliti da se ubijaju Srbi! Mir je u svačijem interesu! Ne igrajte se! - rekao je Vučić.

- Trebalo je da uhapse mašinovođu i putnike voza i time dovedu do velikih sukoba. Kada su Srbi videli šta Albanci čine, okupili su se i opkolili albansku jedinicu iz Lužana, da bi Albanci mimo odobrenja poslali 17 blindiranih oklopnih vozila sa jedinicama Rosu - rekao je Vučić.

Najavljeno je i da će  u nedelju u 11 časova biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom će predsedavati predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Danas je sa Glavne železničke stanice u Beogradu prvi put nakon 18 godina krenuo voz za Kosovsku Mitrovicu.

Posle objavljivanja snimka na kojem se vidi kako nepoznate osobe postavljaju mine uz šine i pretnju da je eksploziv namenjen vozu koji je krenuo iz Beograda, specijalne jedinice kosovske policije proveravaju prugu na severu Kosova.

Kako javlja Tanjugov reporter sa lica mesta, na stajalištu u Donjem Jarinju nalazi se oko 50 pripadnika kosovske policije koji iščekuju dolazak voza, a na licu mesta je i oko desetak policijskih vozila. Voz od 16.30 stoji u Raškoj.

POVEZANE VESTI

Subota 14.01.2017. 20:52
Ботови на B92 и Kurir хвале Вучића а овде бришу коментаре .
Nedelja 15.01.2017. 11:29
Izjedeš mi kuurac Vučiću ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online