Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 13.01.2017.
18:54
Vestionline, Tanjug A

Mediji: Haradinaj hapšen u Nemačkoj pa pušten

Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj, pre nego što je uhapšen u Francuskoj, bio je priveden u Nemačkoj, ali je ubrzo pušten, navode prištinski mediji.

Tanjug
Vlasti u Nemačkoj su ga pustile nakon 8 minuta: Ramuš Haradinaj

Kako je izvor iz te stranke rekao za Indeks onlajn, Haradinaj je pušten posle osam minuta, nakon što su u Nemačkoj verifikovali poternicu, na osnovu koje je potom uhapšen u Francuskoj.

Haradinaj, kojeg su francuske vlasti uhapsile 4. januara, pušten je na slobodu uz kauciju do konačne odluke o zahtevu Srbije za njegovu ekstradiciju. 

Srbija je pre tri dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a u četvrtak je prosledila i dopunu zahteva s pratećom dokumentacijom i novim dokazima. 

Na današnjoj sednici Vlade Srbije odlučeno je da će Srbija nastaviti sa gonjenjem svih okrivljenih o optuženih za ratne zločine, bez obzira na nacionalnost. 

- Srbija i dalje zahteva hitno izručenje Ramuša Haradinaja - rekao je direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nakon sednice Vlade Srbije, sazvane upravo zbog te teme. 

Srbija Haradinaja traži zbog zločina počinjenih nad civilnim stanovništvom 1999. godine, za koje mu se nije sudilo u Hagu.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.01.2017. 22:16
Само малоумници су поверовали да ће овај џихадистички крволок, који је убијао на само србе већ и албанце, бити испоручен Србији по Интерполовој потерници! Британски на-цифа-шисти чувају чеченске терористе и не испоручују их Русији већ неколико деценија иако су криви за масовна убиства и не реагују на честе руске захтеве за њиховим изручењем. Једноставно кажу: То је политички мотивисана потерница и у Русији им неће бити праведно суђено. Штите евроамерички на-цифа-шисти те сунитске џихадистичке главосече, штите своје оперативце, извођаче крвавих послова, штите своје пешадинце. Шта је Србија наспрам Русије "сламка међу вихорове", па макар написали оптужницу да је тај малоумни крволок побио све србе на Косову и Метохији? Евроамерички окупатори Косова и Метохије стално изјављују како не смеју да се у било чему супротстављају тим крвавим терористима, јер се боје реакције 2 милиона ши-птара. Не боје се реакције 7 милиона срба, јер косовске србе држе као таоце, па знају да нећемо реаговати оружано.
Utorak 17.01.2017. 22:17
Француска је одавно погазила своја демократска начела и правду, нису то потомци правих ратника из 1914-1918 године ни Деголови следбеници, а за оваква дешавања у Француској нетреба кривити цео народ већ натовску орјентацију политичара . Сетимо се, и ми смо преживели стресове комунизма а даће Бог и све више крећемо сопственим вредностима и коренима. А зар и ова хапшења па пуштања злочинаца непрестављају претњу Србији тих мрачних сила да би показали ко су и каква недела могу да нам чине. Има још правих Француза додуше у мањини и кад тад ће преузети правду у своје руке. Уздајмо се у те поштене Французе а што више радимо на свом самопоштовању и својим вредностима. Сетимо се оне песме о истини. ,,Истина је јунак држи се ко стена, и кад мислиш да је пала победа је њена,,
Utorak 17.01.2017. 22:18
На крају испадосмо ми територија, а они држава. Премијер у Индији, а сви ми Индијанци.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online