Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 10.01.2017.
15:36
Vestionline A

Ambiciozni Vučić: Možemo sa Indijom i milijardu dolara

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle razgovora sa indijskim kolegom Narendrom Modijem, da veruje da ukupna trgovinska razmena koja je sada na nivou od 130 miliona dolara, može da dostigne i čitavu milijardu za pet do sedam godina.

Tanjug
Premijer zadovoljan razgovrima u Indiji: Aleksandar Vučić i Narendra Modi

Vučić je novinarima posle sastanka sa Modijem rekao da je taj sastanak velika čast i za Srbiju i za njega lično, te da su imali dug i srdačan razgovor i saglasili se po pitanju najvećeg broja važnih političkih tema u današnjem svetu.

- Ali mnogo je važnije da smo razgovarali o svim aspektima bilateralne saradnje, o tome šta treba da uradimo da bismo uvećali našu trgovinsku razmenu koja je na nivou od 130 miliona dolara. Mislim da možemo ne da je udvostručimo ili utrostručimo, već da dođemo do milijarde za svega pet do sedam godina. Za to je potrebno mnogo više da radimo - rekao je premijer Srbije.

Kako je rekao, od ove godine će raditi mešoviti Komitet koji zbog naše nespremnosti nije formiran u 2016. godini. Vučić je sa Modijem razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske saradnje i trgovinske razmene, saopšteno je iz kabineta premijera.

- Razgovarali smo o poljoprivredi, od semenske proizvodnje do prerade, zdravstvu, o vojnoj namenskoj industriji, gde postoji više mogućih tipova saradnje naše drazave sa njihovim privatnim kompanijama, naših kompanija sa njihovim, na mnogo načina - rekao je Vučić i dodao da se razgovaralo i o zajedničkom izlasku na tržište sa Ruskom Federacijom. Premijer Vučić pozvao je premijera Modija da poseti Srbiju, istakavši da bi to bio novi impuls jačanju saradnje dveju zemalja na svim nivoima.
 

POVEZANE VESTI

Utorak 10.01.2017. 15:54
Индија није признала Косово као државу ..........Умро Изетбеговић и отишао на онај свет.Тамо срео Индиру Ганди(бивша Председник Индије) и трзнуо на њу.Каже он њој : - Индира,дај мало душе . - Не могу.Ја сам душу оставила свом народу. - Индира,дај мало срце . - Не могу.Ја сам срце оставила свом народу . - Индира,дај мало п..чке . - Ма,дала бих ти ја,али ти си кур..ц оставио свом народу .
Utorak 10.01.2017. 16:14
Jedna ovdašnja dama bila je na turističkom putovanju po Indiji. Izmedju raznih znamenitosti Indije, videla je i fakira, koji je svirao na frulici, a kobra je pred njim plešala. Videvši to, seti se dama da kod kuće ima muža, koji i nije baš seksualno snažan, pa upita fakira nakon završene predstave, da li on zna da li bi možda svirka na frulici mogla delovati i na kitu njenog muža, kao što je delovala na zmiju. Fakir joj odgovori da ne zna, ali joj da na poklon jednu frulicu pa neka sama proba. Kada se vratila kući, i kada su legli u krevet, pre spavanja žena izvadi frulicu pa započne svirati. Primeti da se mužu u predelu ispod stomaka počelo dizati ćebe, i kada je ocenila da je dovoljno visoko, odbaci frulicu i naglo otkrije stomak svog muža. I ugleda jednu glistu, koja mu je izašla iz guzice kako pleše...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online