Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.12.2016.
18:01
A. Vučićević - Vesti A

Vlastima draže žurke nego deca

Uprkos brojnim peticijama da se u srpskim gradovima otkaže doček Nove godine na trgovima, gradske vlasti su u najvećoj meri ostale gluve na apel građana. Izuzetak je opština Knjaževac gde će se sredstva planirana za organizaciju dočeka Nove godine u iznosu od milion dinara preusmeriti na lečenje osmogodišnjaka Luke Tasića i Davora Milutinovića.

A. Čukić
Udri brigu na veselje širom Srbije

- Srazmerno potrebama za operaciju, Luki i Davoru će biti raspoređena sredstva. Luka boluje od cerebralne paralize i potrebna mu je hitna operacija u Americi, dok je Davoru koji boluje od primarno-progresivnog oblika multiple skleroze potreban novac za lečenje u Ukrajini - rekao je predsednik opštine Knjaževac, Milan Đokić.

Crnogorci za bolesnu Anđelu

Po ugledu na Srbiju, i građani Crne Gore su pokrenuli akcije za otkazivanje proslava širom zemlje. Peticije se potpisuju u Podgorici, Cetinju, Budvi. Svi imaju istu želju, da se dvanaestogodišnja devojčica Anđela Petrović iz Kotora izleči. Ipak, vlasti se još uvek nisu oglasile tim povodom.

U opštini Požega umesto dočeka novac će biti potrošen za popravku skenera u Opštoj bolnici u Užicu. Užička vlast je umesto za doček, organizovala koncert Amadeus benda 3. januara, za koji je opština izdvojila nešto manje od milion dinara. Uprkos peticiji da se i taj koncert otkaže, vlasti takve zahteve odbijaju pravdajući se potpisanim ugovorom sa bendom, zbog kojeg bi grad platio visoke penale.

Sa druge strane, frontmen Amadeus benda Aleksandar Stanimirović za "Vesti" ističe da bi se rado odrekli koncerta u korist bolesne dece.

- Da li iko može tako nešto odbiti? Svim srcem smo uz građane i ukoliko gradska opština otkaže, mi nećemo nikoga tužiti. Kada su u pitanju deca, uvek smo na njihovoj strani - rekao je Aca Amadeus.

U Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Čačku, Leskovcu, Kruševcu, Subotici, milioni dinara ipak će biti potrošeni na doček na trgovima uprkos želji građana da se novac utroši na nešto drugo. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da gradska vlast doček na trgu vidi kao investiciju, zbog velikog broja turista koji se sliju u Beograd.

- Mislim da je važno da se proslava svakako održi, da zaradimo novac, kako bismo bili u mogućnosti da pomognemo našim sugrađanima kojima je to potrebno - rekao je za medije Siniša Mali.

Naše komšije iz Republike Srpske izgleda, bolje od nas shvataju tešku ekonomsku situaciju. U većini opština novogodišnja slavlja na trgovima neće biti održana. Opština Kakanj prva je započela ovu praksu, pa je novac za proslavu iskorišćen za lečenje bolesnog dečaka. U Kozarskoj Dubici novac je preusmeren na studentske stipendije. U opštini Šamac novac je iskorišćen za novogodišnje paketiće za decu sa posebnim potrebama, a u Bileći, novac je preusmeren na popravke ulica i vodovodnog sistema.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online