Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.12.2016.
05:00
J. L. Petković - Vesti A

Vapaj za istinom o ubicama dece

Prošlo je 18 godina od ubistva šestorice srpskih mladića u kafiću Panda u Peći, a još nije poznato ko su ubice. I ove godine roditelji su došli na ruinirano srpsko pravoslavno groblje u tom gradu da zapale sveću i pomole se za dušu svoje dece. Ljubica Trifović je ostala bez 17-godišnjeg sina Dragana i o svakoj godišnjici i zadušnicama dolazi sa suprugom Vojislavom. Neutešna žena ima samo jednu molbu vlastima u Beogradu - da objave ko je ubio decu.

A. Čukić
Stratište: Kafić Panda

- Čekamo odgovor vlasti u Beogradu. Prošlo je 18 godina od ubistva, i mi uvek pitamo vlast zašto se sve gura od tepih. Ko je pobio našu decu? Ovo je stvarno agonija. Ako nam ne daju odgovor, idemo pravo kod Aleksandra Vučića da ga pitamo ko je pobio šest božjih anđela i zašto se to krije - kaže Ljubica Trifović za "Vesti". Te noći, 15. decembra 1998. godine, dvojica maskiranih napadača upali su u kafić preko puta srednje škole i pucala iz automatskog oružja.

Režija stranih službi?

Prema raznim teorijama, osim pripadnicima OVK, ubistvo srpskih mladića je pripisivano i stranim službama. Vuk Drašković, predsednik SPO je izjavio da su masakr počinili pripadnici Legijinih JSO. Istraga nije potvrdila nijednu od verzija.

Ubijeni su Ivan Obradović (14), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (17), Zoran Stanojević, Dragan Trifović i Ivan Radević (25).Ubistvo mladića potreslo je ceo srpski narod, a ujedno označilo početak sukoba vojske i policije s terorističkim grupama OVK.S obzirom na to da se zločin dogodio u vreme sukoba snaga SRJ sa OVK, donedavno se mislilo da je masakr mladića osveta terorista zbog grupe njenih pripadnika koji su na granici s Albanijom upali u zasedu.

Međutim, premijer Aleksandar Vučić 2013. godine je kazao da nema dokaza da su mladiće u kafiću Panda ubili Albanci. Porodice su tada izjavile da je za njih počela nova agonija. Istinu očekuju od srpskih republičkih oragana. Nije poznato dokle je istraga stigla, ali Ljubica Trifović kaže da su roditelji 12. septembra ove godine prvi put pozvani u Tužilaštvo da daju izjave.

Ostale rupe od metaka

Kafić Panda nalazi se preko puta gimnazije u Peći koju su u vreme ubistva pohađala i srpska i albanska deca. I dalje se u tom objektu nalaze vidljiva oštećenja od metaka, i to je jedan od retkih objekata u vlasništvu Srba koji nije srušen, uzurpiran, ni prodat.

- To je za nas pomak. Rekli su da će nas ponovo zvati, a mi se nadamo istini. Mnogi od nas su za ovo vreme razboleli, doživeli srčani ili moždan udar, čekajući da saznaju ko je ubio našu decu. Šta god da je, samo neka nam kažu, da saznamo dok smo živi - izjavila je Ljubica Trifović. 

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2016. 10:28
Како је живео у Ријеци и како је прихватио Католичку веру, то му није тешко, јер то исто заговара и владика Лаврентије силеђија и велеизда-јник Вук Драшковић. Сви који су сарађивали, напредовали су! Неко је добио посао, неко напредовао у служби, неком поцепана пријава да му се дете дрогира. Један једини услов је да мене ућуткају.Јер, превише знам. Моји чести одласци у Црну Гору , од Бијелог Поља, Подгорице , до Будве итд , све више брину Драшковића , јер се кругови мојих пријатеља проширују . А ја у међувремену дознајем и да је умешан у уб-иство србске деце кафићу „Панда“ у Пећи. Годинама пре тога, открила да уз помоћ страних дипломата и извесних радио- ама-тера и опреме за прислушкивање, Драшковићеви људи од нагодбе и поверења , углавном најчешће криминалци, који су убачени у све странке, прислушкују челне људе државе, Војску, Полицију итд…Сви који су слушали и безпоговорно извршавали наређења суманутог Драшковића, добијали из из Опстинског буџзета силне паре за непостојеће пројекте, љубавницима су куповали станове, незаконито добијали послове .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online