Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 12.12.2016.
14:12
Sputniknews, Vestionline A

Lavrov: Vučiću, pozdravio te Putin i poručio da...

... se Rusija neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije. Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u ponedeljak sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja i daljem razvoju odnosa na temelju strateškog partnerstva i interesa dveju zemalja za njegovo produbljivanje u svim pravcima.

Tanjug
Posle vas: Vučić i Lavrov

Lavrov je preneo Vučiću pozdrav od predsednika Vladimira Putina.

- Cenimo Vaš napor za razvoj odnosa sa Rusijom i cenimo sve što radite za našu međudržavnu saradnju - poručio je Lavrov Vučiću.

Takođe, Lavrov je poručio Vučiću da Rusija neće mešetariti po Srbiji.

- Rusija se neće mešati u unutrašnja pitanja Srbije. Uvek smo spremni da nađemo balans u našim interesima - istakao je ministar Lavrov.

Lavrov je naveo da Moskva takođe ceni i to što je srpski premijer ostvario ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima i što je narod pokazao da podržava politiku razvoja srpsko-ruskih odnosa.

- Srbija sada beleži ekonomski rast, a nadamo se i da će prošlogodišnje zasedanje spoljnoekonomske komisije u Moskvi tome i doprineti - istakao je ruski diplomata.

Pored toga, Lavrov je dodao da Srbija i Rusija ostvaruju veliku saradnju i u humanitarnom aspektu, ali i po spoljnopolitičkim pitanjima.

Tanjug
Lavrov i Vučić tokom razgovora

Vučić Lavrovu: Spremni za dalju saradnju

Premijer Vučić je izrazio nadu da će se Lavrov osećati kao kod kuće.

- Takođe se nadamo da će saradnja među našim narodima i zemljama biti bolja i uspešnija. Lično sam uveren da ćemo odnose podići na viši nivo i to je naš zajednički zadatak.

Premijer Vučić je istakao da bi jedan od fokusa saradnje Srbije i Ruske Federacije trebalo da bude privredna saradnja, imajući u vidu pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

On je naglasio da je Srbija spremna za unapređenje saradnje u oblasti energetike, poljoprivrede i telekomunikacija i dodao da su ruske investicije u svim navedenim oblastima dobrodošle.

Premijer Vučić obavestio je ministra Lavrova o ekonomskom napretku Srbije i izrazio interesovanje Srbije za proširenje kapaciteta za skladištenje gasa u Banatskom dvoru, kao i za izvoz Fijat vozila na rusko, ali i tržište Evroazijske unije.

Predsednik srpske Vlade zahvalio je na donaciji Ruske Federacije za unutrašnje oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu, kao i aktuelne izrade mozaika na kupoli Hrama.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.12.2016. 23:51
Jebbala ga da ga jebbala zastava usrrane debilske unije!!! Zar se prrijatelj docekuje sa zastavom neprijatelja???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online