Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.12.2016.
01:00
Lj. Ivanović - Vesti A

Čačanski akcenat važniji od budžeta

Rasprava o budžetu u svakom parlamentu je najvažnija i najdosadnija serija sednica, ali ne i u Srbiji. Ovde se svaka prilika, čak i najbanalnije predstavljanje zakona koristi da se priča o svemu osim o zakonu. A pljušte i uvrede vlasti prema opoziciji i obrnuto.

Tanjug
Vučić opet drži lekcije

Tako je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da imitirajući šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića kako izgovara reč "bežite" (sa dugim 'i') nije imao nameru da uvredi ljude iz Čačka zbog njihovog govora. On je tokom rasprave u Skupštini Srbije rekao da je priča "o tome noćas izmišljena" iako njegova kritika nije imala nikave veze sa čačanskim akcentom već sa "siledžijskim ponašanjem" Obradovića.

- Čačani su dobri ljudi koji su ukazivali na vas i vaše siledžijsko ponašanje, naročito prema ženama. Ja sam samo upozorio da ne radite to, zato sam ponovio vaše reči na način na koji ste tada kada ste tukli onu ženu u Skupštini (posle izbora u RIK) izgovorili i želeo sam da vas upozorim i da imate u vidu da to ne ide baš tako - kazao je Vučić odgovarajući na kritike poslanika Dveri.

Uhapšen zbog pretnji Vučićevoj ćerki

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u koordinaciji sa Tužilaštvom za viskotehnološki kriminal, uhapsili su M. R. (28), osumnjičenog da je na društvenoj mreži fejsbuku, pod nadimkom Dete Partizana, u vidu komentara na sajt jednih dnevnih novina, uputio pretnje članovima porodice predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, saopštio je MUP. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden tužilaštvu. Premijer Vučić je izajavio ranije da je teško podneo uvrede koje je na račun njegove maloletne ćerke izneo korisnik Fejsbuka.

Da je Čačak neverovatno važan očigledno misli i poslanik opozicije Čedomir Jovanović koji je, komentarišući lidera Dveri Boška Obradovića, da "Velimir Ilić nije najgore što u politički život Srbije dolazi iz Čačka". Prema njegovim rečima, Ilić makar nikada nije bio "megafon onih koji Srbiji ne žele ništa dobro".

Obradović se ranije izvinio Vučiću što mu se obratio juče na "čačanskom akcentu" jer je očigledno da "više voli nemački jezik".

- Možda vam baš zato smeta jer su svi ustanci i bune kretali iz tog kraja - naveo je Obradović u Skupštini Srbije.

Predlog budžeta bio je šansa i to za vladajuću SNS da se obračuna sa poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitnikom građana. Tobož, delu poslanika SNS-a su zasmetale visoke plate Rodoljuba Šabića i Saše Jankovića, ali je i guvernerke Jorgovanke Tabaković, pa su predložili amandmane da se Šabić i Janković "lupo po džepu". Premijer Vučić je, spojenih vrhova prstiju, u skupštinskom holu skrušeno rekao da će "predložiti poslanicima SNS-a da ne glasaju za amandmane sopstvenih partijskih drugova".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online