Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.11.2016.
18:30
D. Dekić - Vesti A

Poslanici cede gladne građane

Novi dokaz da bahaćenju vlasti nema kraja stigao je iz Skupštine Srbije čiji će novčanik u 2017. biti teži za još 3,25 miliona evra, a na račun građana kojima se kaiš neprestano steže. Parlament će umesto tri dobiti 3,4 milijarde dinara. Ta stavka je na sednici Administrativnog odbora prošla nečujno, zagušena opštom galamom i incidentima na ivici tuče.

A. Čukić
Javni sektor guta pare: Dragan Radović

Najveći deo nemale dodatne sume planiran je za potrebe poslanika, usavršavanje stručnih službi i putovanja za koja će narodni predstavnici potrošiti 180 miliona.
Vlast štedi na narodu da bi prelila u javni sektor iz kojeg konstantno "šakom i kapom" nestaju pare, kaže za "Vesti" ekonomista Dragan Radović.

- Racionalizacija se vrši na svakom koraku kada su u pitanju građani, a novac iz budžeta se preliva u javna preduzeća. Tako je nekoliko hiljada radnika Gradskog saobraćajnog preduzeća dotirano sa 70 miliona evra, a na prosvetnim radnicima se uštedelo 60 miliona.

Ako obrazovanje nikom nije bitno, zašto se u opštini Čukarica partijska administracija doškoluje na račun države i građana, i to na privatnom Univerzitetu Megatrend. Sada će se, na račun naroda, usavršavati i u parlamentu, a i putovaće više - komentariše Radović povećanje parlamentarnog budžeta.
Na sednici Administrativnog odbora, generalna sekretarka parlamenta Svetislava Bulajić odbila je da obrazloži budžet, što je predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović aminovao i opoziciji odbio da da reč.

Novac građana, prema rečima predsednika sindikata Nezavisnost Zorana Stojiljkovića, traži višestruku proveru.

- Racionalizacija je obuhvatila veliki broj ljudi u Srbiji, pa imamo i penzionere, službenike i studente zainteresovane da čuju kako će se sredstva iz budžeta trošiti u idućoj godini - kaže Stojiljković za "Vesti" i dodaje da nikako ne bi trebalo štedeti na sirotinji radi račun privilegija.

Er Srbija pojela penzije

- Kakva je to socijalna politika da na penzionerima uštedite 200 miliona evra da bi ih komplet pojele Er Srbija i smederevska železara. Bolje je da su u vreme prethodnog rukovodstva u železari radnicima davali 300 evra mesečno da sede kod kuće, jer tako ne bi otišlo 145 već svega 19 miliona evra. Na tenderima za auto-put od 250 firmi, polovina nije imala zaposlene, a prošle su, pa je izgleda budžet razvojni samo za pljačkaše - navodi Dragan Radović brojne druge primere odlivanja državnih para.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online