Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.11.2016.
16:34
Tanjug A

100 dana Vlade: Evo kako to premijer vidi

"Srbija je stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje i bezbednosno je sigurna", rekao je premijer Vučić na konferenciji za medije povodom 100 dana Vlade.

Tanjug
Premijer Srbije na konferenciji za novinare povodom 100 dana Vlade: Aleksandar Vučić

- Srbija je jedan od stubova regionalne stabilnosti, nalazi se čvrsto na evropskom putu, čuvajući svoju nezavisnost, suverenost i dobre odnose sa svim našim prijateljima - Rusijom, Kinom, Turskom, SAD i drugim zemljama - navodi Vučić.

Prema njegovim rečima, to je jedna rečenica koja predstavlja dobar opis rada Vlade Srbije u prethodnih 100 dana.

Predsednički izbori

A o predsedničkim izborima Vučić je prvo rekao da je nezavisni javni servis, sve što nije bio do 2012. godine i da je na to ponosan. Kako je rekao,  to je jedan od odličnih rezultata ove Vlade i nemešanja u rad medija, a potom je odgovorio:

- Ne bavim se predsedničkim izborima i neću time da se bavim iako se neki iz vlade time bave.

Srbija - sigurna zemlja

Govoreći o borbi protiv korupcije Vučić je naveo da je sigurna zemlja i da je za samo 100 dana otkriveno 335 krivičnih dela sa elementima korupcije, a potom je na tome čestitao ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i bezbednosnim agencijama.

Takođe, pohvalio je akciju "Bebo dobrodošla na svet" ili "ebeba" zbog kojeg roditelji novorođenih beba mogu besplatno, bez formulara i za 15 minuta da prijave dete, a kartice im se šalju na mesto prebivališta.

Pomenuo je i elektronski servis za zamenu zdravstvenih kartica i rekao da više nema čekanja, da kartica može da se zameni jednim klikom.

- Posetili smo mnogo zemalja, zahvalan sam i prvom potpredsedniku Dačiću i Jadranki Joksimović koji su prešpartali celu zemlju, ostavili kontakte kojima možemo da štitimo svoja prava i interese i možemo da lobiramo na mnogo višem nivou do sada - rekao je Vučić u Naučno-tehnološkom parku Beograd.

Vučić je rekao i da vojska jača, da vojnici kao ni policajci ne mogu da pohvale visokim standardom, ali da je oružje sve bolje i modernije i da je svakoga dana sve teže da se ugrozi integritet Srbije.

Pregovori sa Prištinom

Premijer je naveo i da je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić uložio ogroman trud.

- Nikome ne bih poželeo da taj posao, ja nekada moram da presečen, a jedini sam verovatno uz njega ko je upoznat sa svim stvarima iz pregovora. Želim mu za nijansu manje svađalačkog tona sa Albancima, iako je to popularno u Srbiji - rekao je Vučić.

Na pitanje o izjavi predsednika Nikolića da će predložiti prekidanje razgovora sa Prištinom ukoliko Kosovo bude primljeno u Unesko Vučić kaže da ne želi ništa da prejudicira i da će se država boriti da Kosovo ne bude primljeno.

- Razumem šta kaže Nikolić, poštujem njegov rad, on ukazuje drugima koji će glasati šta bi mogli da učine Srbiji ako budu glasali za. Videćemo ako takva odluka bude doneta, borićemo se - kaže Vučić i istakao da se Srbija bori da zemlje poput Gvatemale i Bahama koje su pod pritiskom ne glasaju "Za".

Tanjug
Premijer i ministri na okupu

Opet ta Savamala

Govoreći o slučaju rušenja u Savamali Vučić je rekao da se čekaju tužilaštvo i drugi organi.

- Smeta vam Savamala, a ne smetaju vam ubistva. A zašto? Zato što je to politička premisa. Vlada je kriva za sve što uradi. Osudio sam najvažnije organe vlasti koji imaju učešća - rekao je premijer.

Takođe, rekao je i da će Srbija u slučaju iz Novog Pazara država poštovati zakone i zakoni će biti poštovani, a sve će proći bez razbijanja glava.

Vučić je govorio i o problemu huligana gde je naveo da je on meta, i da njemu uzvikuju pogrdne reči, ali da nema nereda na stadionima, a da policija obavlja posao na dobar način. Naveo je i da se radi na Zakonu u poreklu imovine, da je to težak zakon i da će biti donet najkasnije početkom sledeće godine.

A o Skupštini...

Na pitanje o dešavanjima u Skupštini Srbije Vučić je najduže odgovarao. Rekao je da će "šta god da kaže biti zloupotrebljeno kao i uvek".

- Zamolio bih vas samo da pogledate šta je Rističević napisao. Nije pristojno to što je uradio, ali drugi su bili mnogo nepristojniji. Došli su do klupa SNS, valjda su hteli da se obračunaju, da tuku i psuju druge ljude - kaže Vučić.

- Maja Gojković je jedva izdržala šta je sve morala da izdrži... Da joj psuju majku, da joj govore da je šljam. Sa kojim ciljem dolaze do poslanika SNS? Da se izazovu incidenti da bi došlo do krvoprolića na ulicama. Poslanici SNS imaju naređenja sa ćute i trpe, istrpeli su da ih neko pljune. Je l biste vi istrpeli to? Pitanje je da li bih ja istrpeo - dodao je on.

Kako kaže, nije važno da li je rast +3 ili -3 nego Savamala, to je cela priča i o Rističeviću.

- Izvinio se i to jedini, iako nije uvredio ni dete ni porodicu. Govorio je o nečemu o čemu ne sme da se govori. Sramota je šta su drugi koristili za svoje napade. Slika telefonom i smeje se kao blesav, ali onim ljudima tamo nije smešno. Maji Gojković nije smešno, ima majku, nema oca, psuju joj majku, a ona je deset puta pismenija i obrazovanija od njih. Proglasili su sebe za najpametnije, a svi drugi su botovi. Pročitala je 20 puta više knjiga od njega - ocenjuje Vučić.

Niko citirao, svi dodavali...

Prema njegovim rečima, Marijana Rističevića niko nije citirao, svi su dodavali.

- Dajte tri mitraljeza i da ga ubijemo. On se izvinio, to je bilo važno da uradi, tako reaguje odgovorna poslanička grupa, a kad neko kaže "marš u majčinu" to je u redu. Zašto dolazite do drugih klupa, to se nikada nije dešavalo u Skupštini. Je l neko postavio to pitanje javnosti? Svi znate da je to provokacija - zaključuje premijer.

On tu navodi da je to slično kao i slučaj u Pazaru - svi čekaju nemire: "Govore o tome da nemamo snage da rešimo slučaj u Pazaru. Imamo snage svima da im glave polupamo, ali nećemo".

Takođe, rekao je da zna da se mnogi obraduju kada ode u Njujork ili Kazahstan, da se osmehnu i raduju kad ga nema, a govoreći o stanju u BiH rekao je da je sve loše što se uradi mimo dogovora tri naroda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online