Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.06.2010.
13:13 >> 14:08h
Tanjug A

Tadić: Nema zaštićenih u borbi protiv korupcije

Predsednik Srbije Boris Tadić je rekao da Srbija apsolutno ostaje privržena borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da u državi niko neće biti zaštićen bez obzira na partijsku pripadnost, rođačke veze ili zasluge u društvu.


"Kao što vidite, niko nije zaštićen u Srbiji. Ljudi koji su na neki način nacionalne ikone i predstavljaju žive spomenike u našem društvu, nisu zaštićeni", rekao je Tadić, otvarajući okrugli sto tužilaca iz regiona, posvećen borbi protiv korupcije.


On je istakao da niko ne može biti zaštićen, ali da svako ima pravo na pošteno suđenje.
 

"Srbija apsolutno ostaje privržena borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i evropskim integracijama i želi da doprinese evropskoj stabilnosti, a ne samo regionalnoj", rekao je Tadić.


On je dodao da ohrabruje odlučnost institucije tužioca u Srbiji da se hapse svi kriminalci bez obzira na cenu.

Dolovac: Akcija protiv korupcije

 

Državni tužilac Zagorka Dolovac rekla je danas da je cilj tužilaštva da pojave korupcije svede na minimum i da se pošalje poruka da se korupcija ne isplati. To ćemo postići organizovanom akcijom svih institucija, jasnom političkom podrškom i porukom da su takve akcije neophodne, rekla je Dolovac na regionalnom skupu tužilaca u Beogradu. Dostizanje evropskih standarada uz borbi protiv korupcije je naš cilj, rekla je Dolovac i napomenula da je sankcionisanje korupcije jedno od sredstava u borbi protiv nje. Smisao je, međutim, u preventivnom delovanju zbog čega se pristupilo nizu zakonskih izmena, rekla je Dolovac. Ona je podsetila da su postupci protiv svih funkcionera optuženih za korupciju od nedavno u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tadić je rekao da korupcija narušava institucije i ugrožava napredak društva i da tamo gde nastaje korupcija država se povlači i obrnuto.


On je istakao da je priključenje regiona EU i sprovođenje reformi veoma važno za društva u državama u regionu, dodajući da pri tome institucije koje se bore protiv kriminala i korupcije imaju veliku važnost.


"U borbi protiv korupcije moramo ne samo doneti zakonske mere, nego i motivisati svaki segment našeg društva", dodao je Tadić.


On je naveo da je proteklih decenija korupcija korak po korak ulazila u kulturu društava na Balkanu i da je postala globalni problem.


Tadić se založio za jačanje države i njenih institucija, dodajući da to ne sme da ugrozi demokratiju i da je to jačanje pretpostavka za mir i stabilnost.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online