Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 18.10.2016.
20:41
Vestionline, Informer.rs A

U Srbiju stiže 100.000 Kineza

Bezvizni režim sa Kinom je od neprocenjive važnosti za dolazak kineskih turista i Srbija ih spremno čeka. Turista iz Kine u Evropi potroši čak 600 evra dnevno, izjavio je ministar Rasim Ljajić.

Twitter/1fathi
U Srbiji se očekuje pravi turistički bum kineskih turista

Oko 100.000 turista iz Kine posetiće Srbiju u narednih nekoliko godina zahvaljujući tome što će naša zemlja vrlo brzo imati bezvizni režim sa Kinom, rekao je za "Informer" ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.

Dačić: Srbija prva ukida vize Kini!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za "Informer" da je Srbija prva zemlja u Evropi sa kojom je Kina spremna da potpiše ukidanje viza.

- Ukoliko kineska vlada prihvati predlog Srbije, građanima vize neće biti potrebne za boravak do 30 dana, a ta odluka bi mogla da stupi na snagu do kraja godine. To će imati velike pozitivne posledice na razvoj saradnje u svim oblastima - od političkih odnosa, ekonomije, do turizma. Očekujemo veliki broj kineskih turista u Srbiji, a i za naše građane je to dobra vest. I kineski biznismeni moći će da dolaze bez viza, a ojačaće se i saradnja u oblasti kulture, nauke, obrazovanja - rekao je Dačić.

On navodi da se u godinama pred nama očekuje pravi turistički bum kineskih turista u Srbiji, koji putuju po svetu u velikom broju i poznati su po tome da dosta potroše.

Srbija spremna

Srbija je predložila Kini da obe zemlje ukinu međusobne vize, a ova mera najverovatnije stupa na snagu do kraja godine.

Ministar Ljajić kaže da će više Kineza stići u Srbiju, naročito kada se otvori direktna avio-linija od Beograda do Pekinga.

- Bezvizni režim sa Kinom je od neprocenjive važnosti za dolazak kineskih turista i Srbija ga je spremna dočekala. Turista iz Kine u Evropi potroši čak 600 evra dnevno. Oko 117.000.000 Kineza godišnje otputuje u inostranstvo gde "ostave" čak 292 milijarde evra. Ubrzo se očekuje otvaranje direktnog leta od Beograda do Pekinga, što će najviše uticati na masovan dolazak Kineza - naveo je Ljajić.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.10.2016. 21:59
doći će 100000, a možda i puno više kineza, ali to neće biti turisti. ukinuti vize za milijardu i pol kineza i još to predstaviti kao uspjeh je totalni idiotizam, koji je srbija prva u evropi uradila. a vjerovatno i posljednja...
Utorak 18.10.2016. 21:48
Konacno nesto pametno od ove smotane vlade. Ako se budemo drzali Kineza i Rusa nece biti zime ni gladi. Od Zapada stizu samo ucjene i nevolje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online