Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.10.2016.
13:10
S. Kapetanović - Vestionline A

Kako do diplome Univerziteta u Londonu, a da se ne pomerite iz Beograda?

Studiranje na jednom od londonskih fakulteta nije više daleki san, već mogućnost naših studenata da u Beogradu steknu diplomu britanskog univerziteta.

Foto/LSE
Londonska škola ekonomije: "London School of Economics"

Bez dodatnih troškova života i studiranja u inostranstvu, ovde u Beogradu, najbolji studenti će imati priliku da završe studije na jednoj od najcenjenijih visokoškolskih ustanova za ipak, ne tako visoku školarinu, i za četiri godine studija dođu do dve diplome - diplome Univerziteta u Londonu i diplome Univerziteta u Beogradu. 

Ekonomski fakultet je postao prva visokoškolska ustanova u jugoistočnoj Evropi i jedna od nekoliko u svetu koji će domaćim studentima ponuditi priliku da završe prestižne međunarodne osnovne studije Ekonomije i finansija, čuvene “London School of Economics”, koje od sada postoje i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Foto/LSE

Da opravdamo poverenje

- Ovo je veliko priznanje za Ekonomski fakultet od najuglednijeg evropskog ekonomskog fakulteta. Fakultet se za ovaj program pripremao više od godinu dana i učinićemo sve da opravdamo poverenje koje nam je ukazano - izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu Branislav Boričić.

Ako upišete Ekonomski fakultet, na drugoj godini možete da krenete na osnovne studije “Ekonomije i finansija”, po programu “London School of Economics”, najprestižnije visokoobrazovne ustanove iz oblasti ekonomije i finansija u Evropi.

Kako program Ekonomskog fakulteta traje četiri godine, a program prestižne londonske škole tri godine, studenti koji su ove godine upisali prvu godinu Ekonomskog fakulteta, posle završene prve godine imaće priliku da se priključe ovom akademskom programu.

Nije mnogo - 2.000 €

Foto/LSE

Troškovi studiranja na ovom programu biće u rangu školarina na domaćim univerzitetima, i iznosiće oko 2.000 evra po godini, što zapravo predstavlja školarinu koja će se plaćati Univerzitetu u Londonu.

Po završetku studija, dobijate dve diplome - jednu koju izdaje Univerzitet u Londonu i drugu koju izdaje Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Troškovi studiranja na ovom programu će biti u rangu školarina na domaćim univerzitetima, a Ekonomski fakultet u Beogradu će u saradnji sa svojim partnerima obezbediti veći broj stipendija za najbolje studente.

Selekcija studenata za ovaj program će biti vršena na kompetitivnoj osnovi, u cilju obezbeđenja visokog kvaliteta. Studije po ovom programu će početi u 2017. godini.

Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE), kao fakultet-nosilac ovog programa biće nadležna za definisanje nastavnog programa, pripremu nastavne literature i ispitnu verifikaciju studenata u okviru ovog međunarodnog programa, dok će Ekonomski fakultet u Beogradu biti nadležan za izvođenje nastave na engleskom jeziku i drugih pratećih aktivnosti u okviru ovog programa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online