Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.10.2016.
22:03
Vestionline, Alo.rs A

Ko kaže da se povukao: Pajtić osniva stranku i ruši DS!

Bojan Pajtić ne miri se sa porazom koji je pretrpeo na unutarstranačkim izborima u DS-u i kreće stopama Borka Stefanovića! Iako se nigde ne pojavljuje i ne oglašava, a čak je zanemario i svoje obaveze u Skupštini Srbije, pa danima ne dolazi na zasedanja, bivši šef demokrata ne tuguje u svoja četiri zida, već kuje opasne planove, saznaje "Alo!" od izvora bliskih vrhu stranke.

twitter.com/pajticbojan
Traži kandidata za predsednika njegove nove stranke: Bojan Pajtić

- Pajtić planira da osnuje stranku koja će delovati samo na teritoriji Vojvodine. Doduše, to je planirao i tokom unutarstranačkih izbora, jer da je pobedio u Vojvodini, on bi pokrajinski odbor DS-a otcepio od stranke - objašnjava izvor "Alo"-a i dodaje da je zanimljivo to da Pajtić ne planira da bude lider novoosnovane stranke.

- Jurio je kandidate za predsednika. Imao je jasnu ideju koga želi na čelu stranke, ali ga je ta osoba, narodski rečeno, oduvala - navodi naš izvor i dodaje da su Pajtićevi glavni aduti Jelena Balašević i Amir Bislimi, koji su otišli iz DS-a, ali i zadržali poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine. Na taj način bi njegova buduća stranka odmah postala i parlamentarna.

I dok Bojan Pajtić kuje sopstvene političke planove i obavlja profesorsku funkciju na fakultetu, namerno ili slučajno opstruira rad stranke na čijem je čelu bio do juče.

- Ne javlja se nikom na telefon. Prekinuo je kontakt i sa najbližim saradnicima. A sve to opravdava time što se posvetio karijeri univerzitetskog profesora - navodi izvor lista blizak vrhu DS-a.

Podsećanja radi, novi predsednik demokrata Dragan Šutanovac još nije zvanično preuzeo tu stranku. To će se dogoditi tek 29. oktobra, kada se, kako piše "Alo", očekuje zasedanje Skupštine stranke. Osim proglašenja pobednika na stranačkim izborima, održanim 24. septembra, Skupština će biti delom i izborna, jer će birati članove Političkog saveta, Predsedništva, Glavnog odbora i Izvršnog odbora, kao i generalnog sekretara.

Kada je reč o kadrovskim promenama u Demokratskoj stranci, prema rečima našeg izvora, Dragoljub Mićunović će i dalje vedriti i oblačiti na čelu Političkog saveta DS-a.

- Šutanovcu sa svih strana stižu predlozi da na čelo političkog saveta postavi Zorana Lutovca, koji je na unutarstranačkim izborima osvojio drugo mesto i pretekao Bojana Pajtića. Ali, on ipak ne želi da smeni Mićuna - objašnjava izvor i dodaje da će najverovatnije novi generalni sekretar demokrata biti jedna dama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online