Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.09.2016.
22:13
Vestionline, Alo.rs A

Dinkić bi mogao da završi iza rešetaka?!

Uhvatila ga prpa! Mlađan Dinkić, bivši ministar finansija i guverner Narodne banke, strepi od najavljenog povratka Bogoljuba Karića, koji bi mogao da ga baci u ozbiljne zakonske probleme ukoliko reši da progovori o detaljima privatizacije "Mobtela"!

www.mc.rs
Strepi od povratka Bogoljuba Karića: Mlađan Dinkić

Zato i ne čudi što se povukao u debelu ilegalu otkad je Bogoljub ponovo došao u žižu javnosti.

Naime, Karić je u ponedeljak najavio da će se u Srbiju vratiti u maju sledeće godine, kada zastari poslednji sudski proces protiv njega, a iako je ranije govorio da mu ne pada na pamet da tuži Dinkića ukoliko se dokaže je nevin po pitanju sporne privatizacije, nekadašnji ministar finansija sumnja u to.

U nedavnom intervjuu za "Alo", Karić je ocenio da je Dinkić sve radio kao čovek koji je bio u funkciji tadašnje vlasti i imao je, tvrdi, politički cilj da ga uništi. - Slava bogu da on i ekipa nisu uspeli da unište "Mobtel" i da ode ispod cene, nego je prodat na tenderu i doneo je državi skoro dve milijarde evra... Kad dođem u Beograd, pozvaću ga da se jedno popodne nađemo u Knez Mihailovoj, da ponesemo instrumente i da sviramo narodu. Da narod uživa - kazao je Karić.

- Dinkiću je jasno da Karić danas može reći jedno, a sutra uraditi sasvim drugo. Nije tajna da već godinama upravo u Dinkiću vidi najvećeg krivca za svoj progon i nemali broj puta je u javnosti pričao da su Dinkić i njegova ekipa ti koji su mu pakovali afere, i to zato što im se suprotstavljao politički. A to što mu je stavljeno na teret nije uopšte mala stvar, to je jasno. Pa njega su teretili da je sa saradnicima sa računa “Mobtela” prebacio više od 60 miliona evra na preduzeća “BK grupa” i privatne račune tako što su kontrolisali upravni odbor “Mobtela”. I ko sada da veruje da neće iskoristiti mogućnost da se osveti Dinkiću zbog svega - navodi izvor "Aloa".

Kako dodaje, ne čudi što je Dinkića uhvatila frka kada je Karić najavio svoj povratak u zemlju.
- Mogle bi Dinkića da stignu brojne afere koje je ostavio za sobom i znam da mu nije nimalo svejedno zbog toga i eventualni dolazak Karića u zemlju ga je stvarno pomerio, jer se ponovo aktuelizuje njegova uloga u svim spornim radnjama. Naravno, brine se kako će se Karić ponašati, hoće li zaista dići ruke od svega kao slobodan čovek ili će imati potrebu da se osveti, pa istresti sve što zna protiv Dinkića u slučaju privatizacije “Mobtela” - tvrdi sagovornik lista. Dinkić u pnedeljak nije odgovarao na poruke i pozive ovog lista.

Poternica na snazi

Poternica raspisana 2006. za Bogoljubom Karićem i dalje je na snazi, saopštio je sud. U saopštenju Višeg suda u Beogradu je navedeno da je Viši sud 28. januara 2016. doneo rešenje kojim je obustavljen krivični postupak protiv Bogoljuba Karića, Kalmana Cinklera i Ljiljane Karić zbog krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu usled nastupanja zastarelosti krivičnog gonjenja, imajući u vidu izmenjenu pravnu kvalifikaciju krivičnog dela koje im je stavljeno na teret izmenjenom optužnicom

Istovremeno, sam Karić je nedavno u intervjuu za “Alo!” označio Dinkića kao najvećeg krivca za maltene sve što mu se stavlja na teret.

- Dinkić i ekipa su imali cilj da sprovedu divlji kapitalizam i doveli su Srbiju do ekonomske katastrofe. Tada sam bio jedini koji im se sa PSS-om mogao suprostaviti. Nisu oni samo mene uništili, setite se kako su završile državne banke, "Kluz", "Beko", "PKB"... To je sve uništeno. Ja sam u "Mobtelu“ imao menadžment vrhunskih stručnjaka, koji su postigli to da je “Mobtel” prodat za milijardu i 513 miliona evra i još 300 miliona za licencu, a cela privatizacija u Srbiji donela je državi 2,1 milijardu. I ko je onda oštetio državu? Bogoljub, koji je doneo toliki novac u državni budžet, ili oni koji su ga lažno optužili i prognali? - istakao je Karić.

Da podsetimo, osim Karića, optužnicom iz 2010. obuhvaćeni su i Sreten Karić i još 13 okrivljenih..

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online