Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 08.09.2016.
03:00
D. Dekić - Vesti A

Na vlast stižu preko rijalitija

U Srbiji učešće u rijalitijima može da bude odskočna daska za političku funkciju, a dokaz za to je Draško Alorić, šire poznat kao estradni portparol, koji je pravo iz kontroverznih programa uživo, uskočio u fotelju menadžera za projekte beogradske opštine Palilula.

facebook.com/Predrag Popovic
Uskočio u fotelju menadžera na Paliluli: Draško Alorić

Ova informacija usijala je od komentara društvene mreže, pošto je jedna od tviterašica obnarodovala da je novopečeni opštinski funkcioner, bio ne samo u rijalitijiju "Parovi" na TV Hepi, već je i pre toga kao student Geografskog fakulteta u Beogradu, učestvovao u takmičarskom šou programu za mesto asistenta folk pevačice Seke Aleksić.

Neki od tviteraša su se podsmešljivo nadovezali kako je Aloriću preporuka za funkciju bliskost aktuelnoj vlasti, a drugi braneći ga uzvratili da takvima ne odgovara ni kao menadžer pevačica, ni kao menadžer za projekte.

Promocija perverzije

- Nacionalne TV stanice, umesto kulturnih i obrazovnih programa preplavljene su rijalitijima koji promovišu agresivnost, razgolićenost i perverziju. Ako su ti sadržaji postali presek stanja u društvu, onda nije čudo da učesnici uđu u partiju na vlasti, a odatle i na funkciju - pojašnjava Duško Radosavljević.

Ova vest zatresla je Srbiju, poput slične pre par godina kada su posle imenovanja Milutina Folića na mesto arhitekte Beograda, u medijima osvanule fotografije, na kojima se on razgolićen u čamcu, uz pivo, provodi sa starletom Stanijom Dobrojević.

Kakva je stranka na vlasti, kako tumači univerzitetski profesor Duško Radosavljević za "Vesti", takvi i njeni kadrovi.

- U Srbiji birači uvek glasaju za partijskog lidera, a stranka zatim, koga ima toga i daje za razne funkcije, pa se i rijaliti učesnik tako obreo u organima opštinske vlasti - objašnjava Radosavljević.
Naš sagovornik ukazuje da kadriranja nisu "zanimljiva" samo na nižim nivoima vlasti.

- Zašto se čuditi estradnom menadžeru u opštini, a ne pogledati ministre i pitati se za priličan broj njih gde su i koliko godina radili u struci. Neki su opet potpuno anonimusi bez biografija, a ima i onih najboljih studenata koji se sopstvenom profesijom nikada nisu bavili - objašnjava Radosavljević kombinatoriku države.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.09.2016. 05:01
Boze sta nam rade????
Subota 10.09.2016. 23:17
Ејјјјј људи па зар није и прије пар година на Фарму била и она плавокоса Драгана (презиме не знам), ....па након ријалитија постала да ли секретарица директора ЕПС-а, или његов замјеник....??? Сјећам се да је то тада било баш оно.....БУМ ........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online