Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 31.07.2016.
15:31
Sputniknews, Vestionline A

Mi da se manemo Miloševića? A šta ćete vi, ustaše?

Povodom izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova Mire Kovača, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Hrvatska treba da prestane sa propagandom i postupcima koji liče na četrdesete godine prošlog veka i na nacističku ustašku NDH.

Tanjug
Dačić nabrojao sve zločine Hrvata

- Rehabilitacija Stepinca, ustaško divljanje u Srbu i širom Hrvatske, davanje imena ulicama po Miletu Budaku, ustaškom ministru koji je tvorac ideje da trećinu Srba treba pobiti, trećinu proterati i trećinu pokatoličiti, pa čak i po 10. aprilu, danu stvaranja NDH, fašistički ustaški pozdrav "Za dom - spremni" po stadionima i koncertima, kukasti krstovi na terenu u Poljudu, kao i po antifašističkim spomenicima, podizanje spomenika ustaškom teroristi Barišiću, koji je ubio jugoslovenskog ambasadora, šta je to ako ne rehabilitacija fašističke ustaške NDH? - istakao je Dačić.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Dačić je dodao da, ako se tome doda poništavanje presude Glavašu, ubici srpskih civila, praktično oslobađanje Marića, najava da će Tompson na godišnjicu "Oluje" u Kninu ponovo vikati ustaški pozdrav "Za dom spremni", šta je to nego poruka da je moguće nekažnjeno ubijati Srbe.

- To je današnja Hrvatska koju vode naslednici nacista i ustaša i naslednici onih koji su devedesetih proterali više od 250.000 Srba. Tragikomično je da oni danas pozivaju na evropeizaciju. Jadna je ta EU ako joj sistem vrednosti počiva na današnjoj Hrvatskoj i njenim idejama rehabilitacije fašističke ustaške NDH, protiv koje se ceo svet borio - upozorio je šef srpske diplomatije.

- Srbija nijednim svojim potezom ne izaziva niti potpaljuje sukobe u regionu, naprotiv, sve činimo za regionalnu stabilnost. Dijalog - da, ali uvrede, poniženje i rehabilitaciju zločina nad Srbima, Srbija nikad neće dozvoliti - naglasio je Ivica Dačić.

Ministar spoljnih poslova Hrvatske poručio je ranije danas srpskim vlastima da se "odmaknu od Miloševićeve retorike" i istakao da Hrvatska neće dozvoliti da Srbija zatvori poglavlja 23 i 24 sa ovakvim zakonom o univerzalnoj jurisdikciji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.07.2016. 16:04
+++Novo Oruzije stize ima razornu moc al nije eksploziv a nije ni top, ne trebaju nam tenkovi ni helikopteri samo sa golim rukama imamo da davimo sa zadovoljstvom gamadi usstaskama+++
Nedelja 31.07.2016. 16:16
Svu srpsku gamad od 15 godina pa naviše mi ćemo poubijati, a njihovu djecu smjestiti u klostere i od njih će biti dobri katolici.“.....reče Viktor Gutić....veliki broj potomaka te srpske dece dolazi da nas posećuje na portalu VOLa pokušavajući da dokažu da su veći hrvati od hrvata....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online