Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 20.07.2016.
10:43
Vestionline, Alo.rs A

Dačić: Neće nam Tači crtati međe!

Kosovska administracija, pod upravom Hašima Tačija, ne odustaje od prekrajanja granica na Balkanu! Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da će morati da dođe do demarkacije granice sa Srbijom, čime bi Beograd indirektno priznao nezavisnost pokrajine.

Facebook/Lëvizja VETËVENDOSJE!

Da li će granica između Kosova i Srbije postati državna?

- To su puste želje - odgovorio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Do demarkacije granice sa Srbijom doći će u sledeće dve godine. Ta granica je od najveće strateške važnosti za nas - rekao je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj i dodao da "Srbija nastavlja neprijateljsku politiku protiv države Kosovo".

Ekspresan odgovor Prištini stigao je iz Vlade Srbije! Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže za "Alo" da nema šanse da dođe do demarkacije granice.

- Demarkacije granice Kosova i Srbije neće biti, jer je to administrativna granica i nikada neće biti državna - rekao je Dačić.

- Ovo još samo jedna u nizu provokacija Prištine, i to u trenutku kada smo ostvarili istorijski uspeh i otvorili poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom - dodao je Dačić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je u Briselu na pitanje o navodima Envera Hodžaja da očekuje da jedno od pitanja u dijalogu bude i demarkacija granica odgovorio da ne želi da se meša u izjave prištinskih zvaničnika. Kako je naglasio, njihove izjave nemaju veze sa pristupom EU i namenjene su za unutrašnje potrebe albanskog stanovništva na Kosovu.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev poručio je privremenim institucijama u Prištini da se demarkacija ne može praviti tamo gde granice nema, i da se ne nadaju da će Srbija ikada iscrtavati granice ka svojoj južnoj pokrajini.

- U trenutku kada je neuspeli državotvorni projekat kosovsko-metohijskih Albanaca na izdisaju fantazije Prištine poprimaju do sada neviđene razmere, a Enver Hodžaj se u proteklih nekoliko dana kvalifikovao za pobedničko mesto na konkursu za najmaštovitijeg političara regiona.

Gospodin Hodžaj je, nakon javno izražene želje da reformiše Savet bezbednosti UN, otišao korak dalje i u zanosu izmaštao granicu između Srbije i KiM, pa bi sada i da pravi demarkaciju nečega što postoji samo u njegovoj i glavama onih koje opsedaju slična priviđenja. Umesto što zbunjuju svoje sunarodnike nerealnim očekivanjima, predstavnici privremenih institucija samouprave u Prištini bi konačno mogli da istupe sa nekom konstruktivnom inicijativom kako bismo dijalogom poboljšali životni standard žitelja KiM i učinili još neki korak ka stvaranju uređenog demokratskog društva u našoj južnoj pokrajini - rekao je Kozarev za “Alo”.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.07.2016. 14:10
Nece Daccicu Taci crtati granice jer od tebe i Vucica a na STETU Srbije niko bolje nacrtati ne moze .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online