Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 18.07.2016.
10:40
Vestionline A

Što ga napadate i povređujete? I to usred ponedeljka, neradnici!

Građani okupljeni u inicijativu "Ne davimo Beograd" okupili su se ispred gradske Skupštine, gde su došli da uruče "otkaz" gradonačelniku Siniši Malom.

Tanjug
U šoku sam: Siniša Mali

Ne udarajte i ne povređujte druge

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je u šoku zbog nasrtaja pristalica inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" na njega, odbornike i policiju i izrazio zabrinutost za bezbednost svoje porodice. 

- Ovo nije prava slika Beograda, niti prava slika tih mladih ljudi. Ako me neko napadne kada ulazim u Skupštinu grada, kada pokušava da me udari i povredi, da li to znači da će sledeći put da povredi moju decu, zato što ima drugačije mišljenje - upitao je Mali.

On je dodao da je pripadnike inicijative pozvao na razgovor, jer, kako je kazao, ulica nije mesto za to i istakao da "poštuje drugačije mišljenje i njihovu želju da mirnim demokratskim protestom izraze svoje mišljenje".

- Ovi ljudi se bore protiv Beograda na vodi. Njima se taj projekat ne dopada i mi prihvatamo to, ali taj projekat menja Beograd i Srbiju i mi se borimo za svako radno mesto - naglasio je Mali i dodao da će tako biti dok on bude vodio grad.

Je l' radi, bre, neko od vas?

Kako je rekao, najviše čudi da "gospoda ima vremena da protestuje u radno vreme usred ponedeljka".

Dok su gradonačelnik i predsednik gradske skupštine ulazili u zgradu, okupljeni su zviždali i uzvikivali "lopovi, lopovi", a kasnije je došlo i do koškanja na samom ulazu, kada je policija počela da sa ulaza odguruje građane, među kojima je bilo i starijih ljudi.

Građani su počeli da uzvikuju "ubice, ubice", "koga čuvate", a posle nekoliko minuta se situacija ipak smirila. Ispred zgrade su izašli i zaposleni u gradskoj Skupštini, od kojih su neki razgovarali sa liderima protesta, dok su im drugi govorili "da ne napadaju policiju". 

"U Skuštini sede lopovi"

Iz zgrade je izašao i funkcioner Samostalnog DSS-a Nebojša Bakarec koji je okupljene upitao "čemu sve ovo", na šta mu je odgovoreno "čemu skupština kada u njoj sede lopovi".

Učesnici skupa "otkaz" objašnjavaju odgovornošću gradonačelnika i predsednika gradske Skupštine zbog rušenja objekata u Savamali krajem aprila. 

Inicijativa je pre nekoliko dana najavila da će se njihovi predstavnici ubuduće pojavljivati svuda gde i gradonačelnik Beograda.

Slično su najavili i iz Demokratske stranke, čiji će odbornici na sednici Skupštine Grada Beograda koja počinje u 10 sati Malom predati potpise 50.000 građana koji traže njegovu ostavku. 

- Ukoliko gradonačelnik ne podnese ostavku, ili ne bude smenjen, građani će to uraditi umesto njega, u to sada više nema nikakve sumnje. U Skupštini grada odbornici DS će predati 50.000 potpisa građana koji tu ostavku traže i od njega zahtevati da preuzme odgovornost. Ukoliko to ne bude želeo, tražiću da Skupština raspravlja o toj odgovornosti -  naveo je lider beogradskih demokrata Balša Božović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.07.2016. 11:06
Nema kritične mase na ulicama a dok se to ne dogodi lopovi mogu i dalje bez problema da pljačkaju .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online