Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 25.06.2016.
08:00
J. L. Petković - Vesti A

Zukorlić vodi prosvetu

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić u Skupštni Srbije je izabran za predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

Tanjug
Predsednik: Muamer Zukorlić

Na čelo tog radnog tela izabran je na predlog liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje". Izbor je obeležila kratka polemika sa Aleksandrom Jerkov, članicom odbora iz Demokratske stranke.

Ona je podvukla i najavila da će zatražiti mišljenje od Agencije za borbu protiv korupcije da se izjasni da li Zukorlić, koji je inače vlasnik privatnog univerziteta u Novom Pazaru, može da bude predsednik odbora koji se bavi obrazovanjem. Ona je objasnila da taj skupštinski Odbor ima direktan uticaj na Komisiju za akreditaciju i proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova, koja proverava i ocenjuje rad privatnih fakulteta i produžava im licencu za rad.

A, kako je dodala tokom rasprave, "sve i da je najbolji kandidat na svetu", Zukorlićev privatni univerzitet od te Komisije godinama ne može da dobije akreditacije za šest od sedam departmenta koliko ima.

- Zato nikako bi trebalo da se nađete na čelu odbora jer će to unazaditi proces akreditacije. Čak i da niste formalno vlasnik, izvesno je da ste uključeni u rad univerziteta - poručila je Aleksandra Jerkov.

Očekuje pristojnost

- Do jednog trenutka sam bio muftija, a potom političar. Mislio sam, s obzirom na sve moje specifičnosti, da će i oni koji imaju naviku da budu protiv nečega u ovom slučaju imati pristojnosti i reći da je ovo prilika da neko ko nije Srbin i poseduje sve osobine koje ima, bude na ovom mestu - kazao je Zukorlić odgovarajući Jankovu.

Ratko Jankov, član odbora iz redova pokreta Dosta je bilo kazao je da mu smeta što je za predsednika odbora za obrazovanje izabran čovek koji je do pre nekoliko meseci bio svešteno lice.

Zukorlić je istakao da nije vlasnik univerziteta u Novom Pazaru, već da je samo angažovan tamo. Dodao je i da nije očekivao da će "nepravdu načinjenu tom univerzitetu neko koristiti kao adut".

- Nisam očekivao ovakve napade, jer nije uobičajeno da se oponira takvim predlozima. Ipak, nisam iznenađen paušalnim i tendencioznim stavovima i nervozom poražene politike koja je glavni krivac za stanje obrazovanja u Sandžaku. Plašim se i što sam nezgodan svedok iz toga vremena. Takođe, razlog zbog koji departmani nisu dobili akreditacije su isključivo političke prirode, monopolističke, a ima i korupcionaški deo - kaže za "Vesti" Muamer Zukorlić.

On ističe da je univerzitet formirao Zoran Đinđić, a da su ga demokrate kasnije rušile.

POVEZANE VESTI

Subota 25.06.2016. 10:03
Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić u Skupštni Srbije je izabran za predsednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Boze pomozi nam.Pa ovakve vjesaju u normalnim zemljama.
Subota 25.06.2016. 08:29
Ako je i od BIA dosta je stvarno . Vreme je da počnu da rade nešto dobro i za Srbiju .
Subota 25.06.2016. 16:01
Jos jedan neoborivi dokaz da je u Srbiji sve moguce - i to samo zbog prikljucivanja EU.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online