Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Petak 24.06.2016.
12:23
Vestionline A

Šta znaju Britanci, Srbija nastavlja ka EU

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle odluke građana Velike Britanije da izađu iz Evropske unije, da Srbija nastavlja svoj evropski put i da sada pre svega mora da brine o očuvanju svoje finansijske stabilnosti.

Tanjug
Britanci svojim a Srbija svojim putem: Aleksandar Vučić

- Poštujemo odluku građana Velike Britanije, a za nas ključni ostaju prosperitet i stabilnost, jer građani Srbije žele bolju budućnost za sebe i svoju decu - rekao Vučić  na vanrednoj konferenciji za novinare posle objavljivanja rezultata britanskog referenduma.

- Garantujem građanima Srbije da neće biti značajnijih poremećaja finansijske i ekonomske stabilnosti, kakve vidimo u mnogim zemljama - rekao je premijer i dodao da to može da garantuje zahvaljujući pametnoj politici koju smo vodili, a ne birali laka rešenja, kakva su dolazila sa juga Mediterana.

- Srbija će zadržati apsolutnu stabilnost i garantujem građanima da neće videti nikakve potrese, ni finansijske, kao što će to biti u skoro svim zapadnim zemljama - kazao je Vučić.

On je naveo da može da se dogodi da imamo probleme sa povećanjem cena obveznica jer imamo nemačke obveznice, ali je najvažnije da očuvamo svoju finansijsku stabilnost, što će Srbija, kako tvrdi, i uraditi.

Komentarišući rezultate britanskog referenduma, Vučić je kazao da svaki narod i svaka zemlja donosi odluke u skladu sa svojim interesima, i da će Britanci nastaviti da ide svojim putem, kao što će i Srbija.

Vučić je ocenio da će Velika Britanija u narednom periodu imati dozu nestabilnosti - i političku i finansijsku, i poželeo im da je brzo prevaziđu.

- Srbija će dati sve od sebe da čuva i neguje odnose sa Velikom Britanijom i verujem da ćemo u političkom smislu to uspeti. Vlada Srbije zna šta je dobro za naše građane - i evropski put i bolji standard i dalje privlačenje investitora - kazao je Vučić.
 

On je pozvao sve državne i javne organe da narednih dana rade na očuvanju stabilnosti u Srbiji i naglasio da prema svim ekonomskim pokazateljima Srbija "ubrzano stiže standarad EU".

POVEZANE VESTI

Petak 24.06.2016. 12:44
Haha hihi kurjace PeeDeeRu!
Petak 24.06.2016. 14:30
Vučić: Može i ovde referendum, kad me pobede na izborima.......rece bolesni diktator!!!!!!!!Ovakve izjave su Neprimerene u Evropskim Civilizovanim Zemljama i salju jednu veoma losu sliku i los utisak , jer se gaze Ljudske civilizacijske vrednosti o slobodnoj volji Naroda , i njegovog slobodnog izjasnjavanja.
Petak 24.06.2016. 14:30
Vučić: Može i ovde referendum, kad me pobede na izborima.......rece bolesni diktator!!!!!!!!Ovakve izjave su Neprimerene u Evropskim Civilizovanim Zemljama i salju jednu veoma losu sliku i los utisak , jer se gaze Ljudske civilizacijske vrednosti o slobodnoj volji Naroda , i njegovog slobodnog izjasnjavanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online