Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.05.2016.
19:19
D. Dekić - Vesti A

Milošević se ubio, možda će i Mladić!

Skandalozni scenario smrti Slobodana Miloševića s kojim je u javnost izašla bivša portparolka tužilaštva u Hagu Florens Artman i još skandaloznija paralela koju je povukla između bivšeg predsednika Srbije i SRJ i generala Ratka Mladića, zabrinula je porodicu nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske, ali ne i njegove pravne zastupnike.

wikimedia.org
Naknadna pamet i tumačenje: Florens Artman

Artmanova je ocenila da je Milošević umro u zatvoru u pokušaju da namerno pogorša svoje zdravstveno stanje kako bi se branio sa slobode, a onda bi, kaže, pobegao u Rusiju. Istakla je i da je Mladić u istoj situaciji.

- Ko kaže da će Mladić preživeti? Ko kaže da posle onoga s Miloševićem neće uspeti u tome da ga puste na lečenje u Rusiju - insinuirala je ona.

Mladićev advokat Miodrag Stojanović smatra da je reč o zlonamernoj i tendencioznoj poruci Artmanove, kao prevario vas je Milošević, pa ne dopustite to Mladiću, već završite suđenje što pre.

- A ko kaže da će Artmanova sutra biti živa. Ona truća i budalesa, prosipa nekakvu hipotetičku priču šta bi bilo kad bi bilo. Možda Mladić može da nadživi i nju i mene - kaže Stojanović za "Vesti".

On pojašnjava da Tribunal još nije odgovorio na zahtev da se Mladiću odobri lečenje u Moskvi, a da nije stigla ni garancija Rusije.

Artmanova je, prema oceni Mladićevog advokata Miloša Šaljića, pokušala da poveže ove slučajeve verovatno zbog činjenice da je Moskva i za Miloševića i za Mladića tražila lečenje u Rusiji, posle kojeg bi ih vratila u Hag.

Opravdanje za krivična dela

Tvrdnje da se Milošević sam trovao, još jedna je u nizu laži onih koji su direktno ili posredno učestvovali u ubistvu predsednika Miloševića - saopštilo je Udruženje Sloboda koje se bavilo odbranom Miloševića. U saopštenju koje je potpisao predsednik Udruženja Momir Bulatović je navedeno da je Artmanova iznela izmišljotine, jer je oficijelni dokument Tribunala potvrdio da u obdukcionom nalazu nisu nađeni nikakvi tragovi trovanja rifamicinom. Time je, smatraju, htela da se opravda za krivična dela za koja ju je optužio Tribunal zbog obelodanjivanja dve poverljive odluke žalbenog veća iz procesa protiv Miloševića.

- Moguće je da se neko plaši toga, pa pokušava da preko Artmanove pokaže da bi Tribunal Mladića živog do izricanja presude i da sebi unapred obezbedi alibi za moguće scenarije, a posle ih je briga šta će biti sa njim. Međutim, situacija je u slučaju Mladića drugačija, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i pod kontrolom, a život mu nije ugrožen - kaže advokat Šaljić za "Vesti".

U potrazi za medijskom pažnjom

Florens Artman, koja je krajem marta došla u Hag na izricanje presude Radovanu Karadžiću, uhapšena je ispred zgrade suda zbog optužbi za nepoštovanje suda. Na slobodu je puštena posle šest dana. Tada se, kako kaže advokat Šaljić, Artmanova našla u medijima u negativnom kontekstu.
- Može biti i da je bez nečijeg uticaja rešila da izađe i u javnost sa ovakvim nečuvenim pričama da bi opet bila u centru pažnje kao neko ko puno zna i ima dosta podataka - pojašnjava Šaljić.




 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.05.2016. 20:02
nepoželjan je on u rusiji, kod putina su dobrodošli samo oni koji dođu sa pokradenim srpskim milijardama evra ili dolara. takvi ekspresno dobijaju politički azil.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online