Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.11.2009.
17:47
Vestionline A

Sjenica: Muškarac nastradao u poplavi

U opštini Raška su se, usled obilnih padavina od prethodnog dana, izlile reke Ibar i Raška, Trnavska reka je nabujala i odnela deo keja, a grad je ostao bez vode za piće. Zbog poplava na području Sjenice je proglašeno vanredno stanje, a jedna osoba je nastradala.

Dokumentarna fotografija Novog Pazara

  

U poplavi u sjeničkoj opštini život je izgubio 50-godišnji R. Dž.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća "Raška" ubrzano rade na otklanjanju kvara, ali nema nagoveštaja kada će snabdevanje vodom biti normalizovano.


Sjenica je u subotu ličila na veliko jezero, a zbog obilnih padavina od jutra je u prekidu putni pravac Novi Pazar-Tutin dok je put Novi Pazar-Pazarska Banja saniran.

Saobraćajna policija je precizirala da se zbog obilnih padavina urušio deo mosta kod mesta Šavci, desetak kilometara od Novog Pazara. Teretni saobraćaj se u međuvremenu obavlja alternativnim pravcem preko Mehovog krša.

Na području opštine Sjenica lokalne vlasti su proglasile vanredno stanje, rekao je ranije u subotu član opštinskog veća Zlatko Jusufović zadužen za sanaciju socijalnog stanja, dodajući da se građanima doturaju voda i hrana.


On je kazao da je šteta na objektima i poljoprivrednom zemljištu ogromna, kao i da je jedan broj domaćinstava izmešten iz svojih domova kod rođaka ili u u hotelu "Borići".


Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je na pravcu prema Pazarskoj Banji sanirano oštećenje na putu, ali da su i dalje moguća oštećenja, dok je saobraćaj ba putu Novi Pazar-Tutin i dalje u potpunom prekidu.


On je posle obilaska svih kriznih tačaka pogođenim poplavama rekao da je najugroženije naselje Šutenovac, ali i deo u predgrađu Novog Pazara naseljen Romima.


"U Šutenovačkom naselju poplavljena su dvorišta, voda je ušla u garaže i podrume ljudi. Mehanizacijom iz Banjske reke trenutno vadimo delove montažnih mostova koji su prepreka i stvaraju nam probleme zbog kojih se voda izliva", rekao je Mahmutović.


Mahmutović je kazao da je novopazarski Krizni štab u stalnom kontaktu sa Regionalnim i Republičkim kriznim štabovima, i da su spremni ukoliko zatrebaju nove intervencije.


"Dogovorili smo se sa svim susednim opštinama da pružimo svaki vid pomoći Sjenici, bilo da je u ljudstvu ili tehnici. Ovde je situacija jako teška, celu noć su ekipe čamcima spasavale stanovnike", zaključio je Mahmutović.

Nekoliko sela udaljenih na 10 do 30 kilometara od Sjenice su poplavljena. Nabujala voda je odnela i most kod Lopiže koji je bio u rekonstrukciji pa se do tog sela dolazi zaobilaznim pravcem preko Sjenice i Nove Varoši.

Veliki broj sela prema mesnoj zajednici Bare je odsečen zbog zakrčenog puta odronima pa je i jedna spasilačka ekipa ostala “zaglavljena”, a na rasčišćavanju puta rade ekipe i mehanizacija iz Novog Pazara, kazao je Jusufović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online