Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 30.04.2016.
13:42
Blic rs, Vestionline A

"Vučiću lopove - pokrao si izbore"

Veliki broj ljudi okupio se u subotu na protestu opozicije ispred zgrade Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana, gde se nalazi sedište Republičke izborne komisije. Ulica je potpuno blokirana.

Okupljeni nose stranačke zastave i transparente na kojima piše "Vučiću lopove - pokrao si izbore", "RIK-RIP", "Spas za moj glas". .

Opozicione partije DSS-Dveri, Demokratska stranka, Pokret "Dosta je bilo" pozvale su na protest nakon što je RIk juče saopštio da se koalicija DS S-Dveri nalazi ispod cenzusa.. 

List "Blic" navodi da su među prisutnima i predstavnici desničarske organizacije "Obraz". 

U tom delu Ulica Kralja Milana trenutno je zatvorena za saobraćaj.

"Glasove iz groba nije imao ni Sloba" 

Na protestu su i lideri opozicionih stranaka - predsednica DSS Sanda Rašković Ivić, lider DS Bojan Pajtić, prvi čovek "Dveri" Boško Obradović, lider SDS Boris Tadić, predsednik LDP Čedomir Jovanović, lider "Dosta je bilo" Saša Radulović, predsednik "Levice Srbije" Borislav Stefanović. Svi lideri opoziconih stranaka okupili su se na bini, a iz mase odjekuje: "Vučiću pederu". Primetne su i zastave Demokratske stranke, stranačka obeležja pokreta "Dveri"...

Muzika koja se pušta na potestu u skladu je sa suprotnim opredeljenjima opozicionih stranaka, koje je sumnja u izbornu krađu ujedinila u zajednički blok, pa se tako može čuti "Vidovdan", ali i pesme grupe "S.A.R.S", rep izvođači...

Radulović: Ovo je početak kraja Aleksandra Vučića

Radulović je rekao da je Vučić najveći gubitnik ovih izbora. On je rekao da je SNS, bez koalicionih parnera pala na 98 poslanika i da je to taj izborni poraz koji Vučić pokušava da sakrije.

- To ga žulja, zato je bio namršten na izbornima i zato smo imali agoniju sa brojanjem glasova. Izgubio je izbore i pored svih manipulacija, a imamo osnovanu sumnju da je sproveo krađu glasova, a reč je o velikom broju ukradenih glasova, preko maipulacije sa džakovima, fantomskih, umrlih glasača, kupovine glasova... - rekao je lider "Dosta je bilo"

On je poručio da će opzicija pobediti Vučića.

- Ovo je početak kraja Aleksandra Vučića - uzviknuo je, a masa nastavila da skandira: "Gotov je, gotov je..."

Rašković-Ivić: Ćeraćemo se još Vučiću

- Svi vi koji ste danas došli ovde predstavnici ste slobodne Srbije koju nakaradna vlast Aleksandra Vučića želi da uništi. Onaj ko krade izbore je taj koji želi da destabilizuje Srbiju.Vučić nije samo ona koji je ukrao glasove, koji je ukrao deo savske obale, koji j ukrao plate i penzije, nećemo mu dozvoliti da nam ukrade naše živote, živote naše dece iunuka. Nećemo dozvolti da polako korak po korak Srbija postane Severna Koreja - rekla je Sanda Rašković Ivić i dodala:

- Vučiću ne možeš da radis ovo dokle hoćeš, ćeraćemo se još, ovo ćeranje do sada tek je uvodno ćeranje. Ćeraćemo se još Aleksandre Vučiću.

Jovanović: Srbija je prestala da se plaši, borba neka krene s ovog mesta

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas da su opozicione stranke koje su organizovale protest mnogo različiti i drugačije, ali da ih spaja ideja o Srbiji u kojoj bi želili da žive.

- Različiti da budemo, a jedni druge da poštujemo. Postali smo narod koji tumara i luta. Kaže Vučić da nas se ne plaši, a da je razuman radovao bi se što narod ima jasan cilj pred sobom koji je veći od svake stranke, ideologije i mandata. Srbija je prestala da se plaši, govorite ono što želite, govorite ono što mislite... Borba neka krene sa ovog mesta.

Nećemo dozvoliti nasilje

Povodom najavljenog protesta oglasio se i ministar policije Nebojša Stefanović koji je rekao da očekuje da će najavljeni skup opozicije ispred sedišta Republičke izborne komisiji proteći mirno, ali i da će policiji pratiti situaciju.

- Neće biti dozvoljeno jedino nasilje i narušavanje javnog reda i mira- istakao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Subota 30.04.2016. 13:59
Ušao DSS i Dveri u skupštinu ili ne Vučić je prdno u čabar .
Subota 30.04.2016. 13:51
Sad znamo koji je program ove opozicije:protesti,haos i ruššenje Beograda.
Subota 30.04.2016. 14:06
Cenzus-koalicija pravi srpski "Majdan" - TAŠMAJDAN ! (Ahahahahahaha)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online