Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 13.04.2016.
08:37
J. L. Petković - Vesti A

Iz mraka napali srpske devojčice

U srpskom selu Preoce, šest kilometara udaljenom od Gračanice, meštani su u šoku i strahu. Nepoznate osobe iz automobila u pokretu napale su dve srpske devojčice, sestre Jovanović. Incident, za koji se sumnja da je i pokušaj otmice, dogodio se u subotu uveče, u prvim večernjim satima, u blizini lokalne prodavnice. Na stariju sestru je naleteo džip sa albanskim tablicama, a kroz otvoren prozor jedna osoba ju je jako udarila.

printscreen
Hteli da ih kidnapuju?: Anđelija i Aleksandra Jovanović

- Ćerke ne mogu da se oporave. Ne znam da li su napadačima krajnje namere bile da ih zaplaše, povrede, ili pak kidnapuju, ali su postigli da nam uteraju strah - priča revoltirano njihova majka Danijela.

Incident se dogodio oko osam uveče, kada su se 14-godišnja Anđelija i 12-godišnja Aleksandra vraćale iz posete stricu. Majka je išla sa njima, ali je zbog najavljenih gostiju krenula brže.

- Žurila sam, a one su išle malo sporije za mnom. U jednom trenutku Aleksandra je svratila do prodavnice, pa je Anđelija ostala na ulici da je sačeka. Tada je naišao auto sive metalik boje i naglo zakočio. Čovek iz automobila ju je udario rukom u gornji deo leđa. Počela je da vrišti - priča dalje očajna majka.

Očevici nisu prepoznali auto

Bratislav Trajković dodaje da do sada u toj srpskoj sredini nisu imali ovakve situacije.
- Imali smo slične, ali ne iste situacije. Obično se radilo o nepotpunim informacijama, situacijama da očevici ne mogu da identifikuju ni auto, ni tablice. Dešava se i da građani ne prijave slučaj, ali apsolutno apelujem da se uvek obrate policiji - zaključuje Trajković.

Srećom, dodaje, naišlo je drugo vozilo, a napadač je pobegao. Anđelija od mraka nije videla koliko je osoba bilo u autu, ali je čula psovke na albanskom jeziku. Majka dodaje da slučaj nisu prijavili policiji, jer "nema svrhe".

- Oni samo saslušaju i po pravilu nikada ništa ne učine da pronađu počinioce - ističe Danijela.

Komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković, kaže za "Vesti", da je policija otvorila slučaj nakon što su o napadu čuli u medijima.

- Slučaj smo otvorili i pokrenuli istragu. Dajemo sve od sebe da što pre rešimo.

Sličan slučaj i u Čaglavici

U obližnjem selu Čaglavica kažu da se sličan slučaj dogodio prošle godine, na putu Laplje Selo - Čaglavica. Kako ističu, "žrtva je bila devojčica koja je zbog dobijenih trauma odvedena u Hitnu pomoć".

Meštani Preoca su uznemireni. Dejan Ilić, otac troje dece, ističe da je incident uplašio sve roditelje, dok Dragutin Perić ocenjuje da se kod mnogih meštana oseća defetizam, i da su posle svega preživljenog na ovakve događaje pomalo i oguglali. U Preocu ima oko 150 srpskih kuća i oko 100 dece u osnovnoj i srednjoj školi. Sve ulice su prometne, ali nisu osvetljene. Meštani kažu da su provokacije svakodnevne, i da to posebno čine radnici koji grade put. Dešava se, pričaju, da "nasrću automobilima na pešake". Zato veruju da bi samo povremene patrole Kfora poboljšale bezbedonosnu situaciju.

Sreda 13.04.2016. 10:00
Pred očima evrope, pred očima nato-a, pred očima cele srbske vlade, pred očima Boga , uništava se jedan narod u ime demokratskih vrednosti !!! Uništavaju se deca , najnevinije sveto biće !!! I svi ćute !Žao mi što smo kao narod apatičan a najviše mi je žao što nikada u našoj istoriji, od Karađorđa, nismo imali prave vladare , patriote , odgovorne i pametne. Da je posle 1og svetskog rata , pobednička Srbija isterala sve albance iz Srbije, naterala sve muslimane da se vrate pravoslavlju ili da putuju ka Turskoj , nebi danas imali takvih problema. Svaka ništačka na-cija nas ponižava, uživa u maltretiranju slabih i nevinih kao što su deca. Nisam neki ekstra vernik, ali osećam svaki dan da je Soton preuzeo kontrolu nad Balkan i da se izživljava na nas. Dokle ! Dok nam pukne film i da stvarno postanemo genocidan narod kao što su nemci bili ! Je li to traži međunarodna zajednica ? povraća mi se od nepravde i od bagre koja nas okružuje. Nismo ni mi sjajni, ali ipak u nas ima ljdustvo ! Na razliku od hrvata , albanaca i muslimana iz Bosne i Sandžaka, mi smo ljudi !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online