Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.04.2016.
06:19
K. Nedeljković - Vesti A

Krčmari tuđih nesreća

U Srbiji su sve češće zloupotrebe humanitarnih akcija koje razni prevaranti koriste kao najlakši način za zgrtanje para. Na meti takvih našla se i Humanitarna fondacija Podrži život, čiji je osnivač Sergej Trifunović.

Twitter/sergio_trifunelli
Prevaranti u Srbiji sve beskrupulozniji

Konstatujući sa žaljenjem da u našoj zemlji postoje ljudi spremni na ovakva nedela, poznati srpski glumac obratio se javnosti apelujući na sve kojima se neko preko društvenih mreža obrati za pomoć pozivajući se na njegovu fondaciju da se jave kako bi takvi slučajevi bili prijavljeni policiji.

- Moramo da sprečimo malverzacije na račun bolesne dece i naše zajedničke pomoći najmlađima. Zvanične internet prezentacije fondacije Podrži život služe isključivo za informisanje javnosti o pokrenutim i uspešno završenim humanitarnim akcijama, a ne za prikupljanje novčane pomoći. Donacije se prikupljaju SMS porukama, kao i direktnim uplatama na tekući račun fondacije - navedeno je u saopštenju.

I čitaoci "Vesti" bili prevareni

U sličnoj situaciji našla se je i jedna čitateljka "Vesti". Ona je na nekoj Fejsbuk stranici pronašla priču objavljenu u našem Humanitarnom mostu. Neko je neovlašćeno preuzeo tekst i tražio novac u ime nesrećnika o kojima smo pisali. Naša čitateljka se odazvala apelu jer nije ni pomislila da može biti prevarena, znajući da humanitarne akcije "Vesti" za 23 godine postojanja nikada nisu bile kompromitovane. Naravno, prevarant je, kada je prikupio traženi novac, ugasio nalog na Fejsbuku...

Trifunović je podsetio da je zvaničan internet sajt njegove fondacije na adresi njnjnj.podrzizivot.com. Glumac je za "Vesti" pojasnio da je neko, koristeći njegovo ime na društvenim mrežama, otvarao lažne naloge i molio ljude da mu, pod izgovorom humanitarne akcije, uplate manje sume novca.

- Osim na Instagramu, ni na jednoj društvenoj mreži nemam profil. Samim tim, svako ko se putem bilo koje društvene mreže obrati ljudima, predstavljajući se kao ja, sa molbom da uplati neku svotu za nekog od štićenika naše fondacije, nema veze sa mnom. Strašno je što na ovaj način prevaranti koriste tuđu nesreću. Ukoliko neko želi da pomogne, najbolje je da direktno kontaktira našu fondaciju - rekao je za "Vesti" Sergej Trifunović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online