Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 27.05.2010.
16:43
Tanjug A

Patriote, otvarajte nova radna mesta!

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da je izraz najvećeg patriotizma u ovom trenutku otvaranje novih radnih mesta i pozvao na angažovanje svih unutrašnjih potencijala kojima Srbija u ovom trenutku raspolaže kako bi se izašlo iz krize.

Patriotizam su nova radna mesta : Boris Tadić
 

"Za mene su najveće patriote oni koji obazbeđuju nova radna mesta", rekao je Tadić obraćajući se učesnicima 14. Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije.


Predsednik Srbije je rekao da očekuje da će se prvi pozitivni znaci poboljšanja osetiti ove godine, da u 2011. očekuje veći rast proizvodnje i ekonomije, a da se rast od pet odsto može očekivati 2012. i 2013. godine. On je ocenio te prognoze realnim, ali i upozorio da se ni to neće dostići ako se ne radi bolje, ne štedi i ponašanjem i radom ne pokazuje dugačinji pristup.


Tadić je program za oporavak ekonomije sažeo u četiri reči - maksimalan angažman, kreativnost, štednja i solidarnost.


Sindikati su, rekao je on, partneri vladi i poslodavcima u izlasku iz krize i naglasio da niko nema pravo da se tom krizom izgovara, sve dok se ne angažuju svi unutrašnji potencijali kojima Srbija u ovom trenutku raspolaže, sve kreativne mogućnosti i dok se ne pokaže sposobnost za štednju.


U pauzi kongresa, Tadić je rekao da smatra nelegitimnim da sredstva, koje se ostvaruju u Srbiji, odlaze u poreski sistem nekih drugih država, iako je takav način privređivanja legalan.


"Istovremeno, takav način privređivanja jeste legalan i nema dileme da se sa tim suočavaju sva društva koja su pogođena svetskom ekonomskom krizom - od Amerike, Francuske, Nemačke... ", rekao je Tadić


Prema njegovim rečima, svi tragaju za načinom kojim bi se, s jedne strane, ispunile slobode u privređivanju i prava poslodavaca, a sa druge prava onih kojima je potrebna pomoć, kako bi države mogle da funkcionišu na efikasan način zbog dobre poreske politike.


Predsednik Srbije je ocenio da je moguće dopuniti domaće zakonodavstvo, ali i primeniti postojeću zakonodavnu regulativu na mnogo efikasniji način, dodajući da veruje da će Ministarstvo finansija i vlada to i učiniti u narednom periodu.


Tadić je naglasio da se u svetu i u EU ide u pravcu donošenja zakona koji obezbeđuju ozbiljniju kontrolu takozvanih of-šor kompanija.


Odgovarajući na pitanje da li postoji bojazan da u tom slučaju takva preduzeća napuste srpsko tržište, predsednik je rekao da je ubeđen da se to neće dogoditi, kao što se, podestio je, to nije desilo ni u Nemačkoj i nekim drugim državama.

Četvrtak 27.05.2010. 16:55
kako te nije sramota...patriote otvarajte nova radna mesta... to su vasa obecanja data petog oktobra, otvarajte vi gospodo lazovi!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online