Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 06.03.2016.
15:43
Vestionline A

Sramota: Kosovo će od Srbije tražiti ratnu odštetu!

"U Briselu će biti formirana trilateralna grupa za raspuštanje paralelnih struktura Srbije", izjavila je šefica prištinskog pregovaračkog tima u briselskim pregovorima sa Beogradom i najavila otvaranje pitanja ratne odštete od Srbije.

Reuters
Edita Tahiri

Tahirijeva je izjavila da će izbori u Srbiji da odlože proces dijaloga, ali i da je sigurna da će se proces nastaviti, navode agencije.

U to ime Tahirijeva je najavila novu temu za dijalog - ratna odšteta.

- Mi smo javno objavili spisak glavnih tema koje nas brinu, sada dajemo glavne teme. Prva je međudržavna demarkacija granice između dve zemlje, druga je poništavanje svih srpskih paralelnih struktura na Kosovu, što je i osnovni uslov za uspostavljanje udruženja (ZSO). Naravno, ovaj proces počeće kada počnemo izradu Statuta, što još uvek nije započeto. U Briselu će se formirati trilateralna grupa za raspuštanje paralelnih struktura Srbije. Imamo pitanja ratne odštete, kako po pitanju nestalih osoba, tako i povratka penzionog fonda za sve penzionere iz vremena bivše Jugoslavije koji su koristili ove penzije. Nažalost, Srbija je okupirala ove penzione fondove - izjavila je Tahirijeva, a prenose agencije.

Ona je još rekla da će na red doći i pitanje bankarskih depozita, a onda i pitanje ratne reparacije za štetu koja je, kako je napomenula, napravljena na Kosovu od strane Srbije u svim aspektima, bilo da je u pitanju ljudska šteta, bilo materijalna, kulturna, verska, itd.

- Zatim na red dolazi pitanje imovine po principu međunarodne sukcesije. I završetak procesa je uzajamno priznavanje između dve zemlje - zaključila je Tahirijeva, a prenose mediji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.03.2016. 20:30
Док год сам ја српски херој ова неће добити ништа! Часна титова пионирска реч!
Nedelja 06.03.2016. 20:16
To je takozvana država, u kojoj bivši američki predsednik Bil Klinton ima tu čast da, dok je još živ, otkrije svoj sopstveni spomenik. Ova secesionistička tvorevina je dom američke vojne baze Bondstil. To je takozvana država, koja “teži evropskim vrednostima”, “multikulturalnosti” i “toleranciji”, a koja je pri tom gotovo potpuno etnički čista, i u kojoj pripadnici srpskog naroda žive u rezervatima. Oni su očigledno izolovani za sopstveno dobro, poput Jevreja, koje su na sličan način izolovali na,cisti uoči Drugog svetskog rata.
Nedelja 06.03.2016. 19:59
1988. godine, policajac albanske nacionalnosti pokušao da siluje igumaniju manastira Gračanica, majku Tatjanu koja je tada bila starica u sedmoj deceniji života. Godine 1983. silovana je devetogodišnja srpska devojčica u selu Žitinje kod Vitine. Iste 1983. godine silovana je i sedamdesetdvogodišnja starica monahinja Ana u manastiru Gorioču kod Istoka. Godine 1984. u avgustu silovana je dvanaestogodišnja devojčica u Ljubeniću kod Peći itd.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online