Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 02.03.2016.
13:16
Tanjug, Vestionline A

Vučić odbrusio Ugljaninu: Dosta je vraćanja u bolnu prošlost

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je lidera SDA Sandžak Sulejmana Ugljanina da ne vraća Srbiju i njene građane u prošlost, u kojoj su svi stradali i koja je za sve bolna, i istakao da sada živimo u zemlji u kojoj se ne prave razlike među građanima bez obzira na naciju i veru.

Tanjug
Previše je usijanih glava u Srbiji

- Siguran sam da nijedan policajac i nijedan vojnik ne pravi razliku među građanima zbog nacionalne pripadnosti, siguran sam da se tako ponašaju i svi državni organi, i u tome je bogatstvo Srbije - poručio je premijer odgovarajući poslaniku Ugljaninu, koji je tražio lustraciju zbog otmice u Sjeverinu.

Premijer je takođe "ispravio" Ugljanina po pitanju odgovornosti Srbije za događaje u Srebrenici:

- Nije Srbija prglašena krivom presudom Međunarodnog suda pravde u Hagu, ali je tačno da sve sto se dešavalo u Srebrenici je uvek bilo, rekao bih, tema najoštrije osude svakog normalnog i racionalnog čoveka - rekao je Vučić i obrativši se Ugljaninu zamolio ga da se ne vraćamo stalno u prošlost, u kojoj smo, kako je naveo, svi veoma postradali, a srpski narod posebno.

- Znate koliko usijanih glava ima i u Srbiji i u BiH, ali upravo zato treba da govorite vi, i zato sam vam jednim delom zahvalan, s poštovanjem o vojsci i policiji, jer sam siguran da oni danas bez ikave razlike štite sve građane Srbije, i rekao bih ta da vrsta normalnosti donosi nama stabilnost - poručio je Vučić.

Nijedan vojnik ne pravi razliku prema građanima Srbije

Vučić je rekao da veruje da Bošnjaci u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Beogradu, Novom Sadu ili bilo gde drugo osećaju slobodno, kao građani Srbije, i da veruju džavnim organima.

- Nijedan vojnik i policajac ne pravi razliku prema građanima Srbije, bilo da su oni Srbi, Bošnjaci, Mađari... To je bogatstvo Srbije - rekao je Vučić.

On je Ugljaninu poručio da je dobro da s poštovanjem govori o državnim organima i vojsci i policiji, koji štite državljane bez obzira na nacionalne ili verske razlike.

- Molim vas da kao narodni poslanik pokažete veće poverenje i veru u nadležne organe i siguran sam da će onda i ostali, i Bošnjaci koji imaju poverenje u neke druge političare, moći da dobiju tu vrstu uverenosti i sigurnosti, jasnog saznanja i spoznaje da su svoji na svome, da žive u svojoj zemlji i kući i da nikakvu razliku ne pravimo među onima koji su Srbi, Bošnjaci, ili Mađari, jer je svima zajednička otadžbina Srbija - zaključio je Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.03.2016. 13:34
Musliju jesi ljigav da nije za poverovati.Pa gde si bio celo vreme sa tvojim izjavama,kad su lojava go-vna radili sta su hteli u Raskoj?Ma pi-zda prava!
Sreda 02.03.2016. 13:50
hxxp://hazardermagazin.rs/od-prosle-nedelje-nas-cuva-nato-od-ove-taci-od-iduce-sotona-licno/
Sreda 02.03.2016. 13:53
hxxp://hazardermagazin.rs/kolonije-ne-prave-ves-masine/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online