Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 17.02.2016.
18:10
Vestionline A

Zločincima po 15 godina robije za ubistvo vojnika na Košarama

Viši sud u Nišu osudio je na po 15 godina zatvora osam pripadnika OVK koji su 30. septembra 1998. godine u graničnom pojasu između tadašnje SRJ i Albanije izvršili dva teroristička napada i ubili šestoricu vojnika i isto toliko ranili.

Reuters
Zločinci Oslobodilačke vojske Kosova

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka - Šećir Maljoku, Gaši Džafer, Gadžaferi Demuš, Maljoku Dem, Agron Isufi, Čuni Antonu, Rabit Alija i Rustem Beriša i još tridesetak neidentifikovanih osoba, pripadnici jedinice "Kobra" kojom je rukovodio sada pokojni Agim Ramadani, su neutvrđenog dana ušli iz Albanije na Kosmet gde su postavili dve protivtenkovske mine na poljski put između karaula "Maja Čoban" i "Morina".

Granična patrola je vojnim vozilom "TAM 110" prolazeći tim putem 30. septembra 1998. godine nagazila na mine i tada je poginuo vođa granične patrole Vojske Jugoslavije Milan Bundalo, dok su četvorica vojnika povređena. 

Istog dana u blizini karaule "Košare" pucali su iz zasede na vozilo "pincgauer" i tada su poginuli Vladimir Radojičić, Miladin Gobeljić i Ilija Pavlović, svi vojnici VJ na služenju vojnog roka, kao i vojnici po ugovoru Miroslav Jocić i Miloš Pavlović, dok su teško ranjeni kapetan Goran Loznica i Goran Simić.

Pre sedam godina sud u Kosovskoj Mitrovici osudio je ubice na po 15 godina ali je nakon žalbe njihovog advokata Apelacioni sud tu odluku ukinuo, javljaju beogradski mediji.

Nakon potpisivanja Briselskog sporazuma predmet je ustupljen Kasacionom sudu koji ga je dostavio na odlučivanje niškom Višem sudu.

Obrazlažući presudu, sudija Nebojša Žikić kazao je da na strani optuženih nije našao nijednu olakšavajuću okolnost. - Meni je žao što nisam mogao da im izreknem veću kaznu - rekao je on i dodao:

- Međutim, iz meni nepoznatih i nerazumljivih razloga tužilaštvo u Mitrovici nije se žalilo na presudu tamošnjeg suda kojom su oni osuđeni na petnaest godina zatvora već se žalio samo njihov branilac a u tom slučaju zakon predviđa da kazna ne može biti veća od izrečene - objasnio je Žikić.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.02.2016. 19:02
To je LAZ. Od kada sud u Srbiji da osudi Shiptare za zlocine?? Prethodni su bili pusteni na slobodu,a sada ko bajagi osudjeni. Samo da zamazu oci narodu, i da narod se uveri,da srpski sudovi se brinu za zrtve na Kosovu! U ostalom,teroristima je jedina kzna smrtna-a a ne 15 godina...
Sreda 17.02.2016. 18:37
Cudi me kako usr-ani Musliju nije pustio zemljake??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online