Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.05.2010.
23:45
Tanjug A

Na lokaciji kasarne kvadrat za 1.290 evra

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić rekao je da se otvaranje gradilišta u projektu izgradnje 5.000 stanova na lokaciji bivše kasarne "4. juli" u Beogradu očekuje krajem avgusta, kao i da će se tu graditi od 360.000 do 400.000 kvadrata po ceni 1.290 evra po kvadratnom metru.

"U ovom trenutku razgovaramo sa Vojskom da se još nekoliko lokacija otvori. Mi ćemo sa naše strane kao vlada učiniti sve da se ponuda poveća, ali sa druge strane imamo ogroman problem jer su građevinska preduzeća nelikvidna", rekao je Dulić za  "Večernje novosti".

Oliver Dulić


Ministar je rekao da je na poslednjoj sednici Vlade Srbije formirana radna grupa koju vodi premijer, a jedna od mera je podsticanje gradnje.

Novi zakon je dobar

 

Komentarišući podatak Zavoda za statistiku da je u Srbiji u martu izdato samo 517 građevinskih dozvola, što je za 34,9 odsto manje nego istog meseca lane, kada je stari zakon o planiranju bio na snazi, ministar je istakao da je novi zakon dobar .


"Taj podatak pravdam time što u ovom trenutku ne postoji tražnja za izgradnjom novih kvadrata, pravdam to svetskom ekonomskom krizom, nelikvidnošću građevinskih preduzeća i investitora... Što je najgore, pravdam ga činjenicom da su i započeta gradilišta opustela. U Beogradu ima 215 pravosnažnih građevinskih dozvola, a gradilišta se ne otvaraju", kazao je Dulić.


"Naša uredba o subvencionisanju projektnog finansiranja dala je dobre rezultate. U ovom trenutku imamo nekoliko desetina hiljada kvadrata u postupku za dobijanje subvencija i očekujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja otvoriti prva gradilišta", kazao je on.


Prvo gradilište će biti u Obrenovcu, drugo u Makišu, istakao je Dulić i dodao da je ministarstvo "uradilo svoje", a zadatak radne grupe je da "pokuša da pronađe rešenje vezano za sektor privrede i finansija".


"Moramo da pomognemo građevinskim preduzećima da budu likvidna, da naplate potraživanja...", kazao je Dulić.


Ministar je istakao da proces legalizacije izgrađenih objekata "ide očekivanim tokom".


"Opštine su se manje više uspešno organizovale za taj ogroman posao. Drago mi je što je Beograd dao mogućnost plaćanja legalizacije na 20 godina i nadam se da će tim putem krenuti i druge lokalne samouprave. Mi ih ohrabrujemo u tome da revidiraju svoje cenovnike, da oni budu u skladu sa ekonomskom situacijom u zemlji", kazao je on.


Dulić je istakao da se i u Beogradu, kao i celoj Srbiji u ovom trenutku novi Zakon primenjuje na adekvatan način.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online