Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 01.02.2016.
15:11
Vestionline A

U EU hoće 48 odsto Srba

Srbi i dalje podeljeni oko toga na koju bi stranu voleli da ide društvo.

Reuters
Kad će taj bolji život?

Ukoliko bi sutra u Srbiji bio održan referendum sa pitanjem "Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?", 48 odsto građana glasalo bi za, a 28 odsto bi glasalo protiv, rezultat je ankete pod nazivom "Evropska orijentacija građana Srbije" koje je u decembru sprovela Kancelarija za evropske integracije. 

Istraživanje je pokazalo i da 15 odsto građana uopšte ne bi glasalo, dok 9 odsto ne zna šta bi odgovorilo na to pitanje.

Anketa u kojoj je učestvovalo 1.027 ispitanika starijih od 18 godina, rađena je prema standardu Eurobarometra, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Takođe, istraživanje pokazuje da je podrška građana reformama, kao i prethodnih godina, vrlo visoka. 

Od ukupnog broja ispitanika njih 73 odsto smatra da bi reforme neophodne za ulazak Srbije u EU trebalo sprovoditi i mimo toga, zbog dobrobiti građana i stvaranja bolje i uređene Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.02.2016. 15:15
Ili su gradjani blesavi i sljepi kod ociju ili je anjeta lazna i nastimana po narudzbi??? Nadam se ovom drugom.
Ponedeljak 01.02.2016. 15:35
Verujem da smo pozeljni Evropi kao sto svakome od nas treba po jedna skitnica ili klosar u stanu sa porodicom .
Ponedeljak 01.02.2016. 19:39
Nista drugo nego cisto spinovanje - od strane Vesti online . Koja dezinformacija - SVI Srbi bi sutra u EU (znaju Vesti online da je tako , pa ajd da objave donekle neponizavajucu vest) ! To vam je isto kao kad Oland poseti INDIJU uz sve vojne pocasti i prisustvuje vojnoj paradi i to na sam dan Republike Indije i to kao pocasni gost (uzgred Indija kupi 36 borbena aviona "Rafal" - da je iz-ignorisani "CAR" ostao u nedoumici i neverici sta je sa njegovim "borbenim" suhojima i sta to cini "clanica" tako hvaljenog Briks-a ? - i napravi posao vredan 40 milijardi) , a Hasan Rohani (IRAN) krene u soping turu po Evropi , biva docekan uz sve vojne pocasti Italije i Francuske (uzgred kupi 130 aviona proizvodjaca Erbas i napravi posao u vrednosti 60-70 milijardi dolara - Iran - brate Brute , pa zar niste mogli kupiti neko avionce i neku LADU umesto Erbasa i Pezoa ... od tako hvaljene ruske avio i auto industrije ) , te danas za Rusiju ponizavajuca poseta Kastra (KUBA) Francuskoj (pobegose od Rusa kao od kuge) ... - a Vesti online ne OBJAVE ni slova , ali zato iz-ignorisanog "CARA" i "rusku privredu" prikazuju kao Bogom danom !? hahaha .... ruska privreda kao i ruski "CAR" hahaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online